Lotul Ciobotărică, în aşteptarea verdictului

Zile cu emoţii şi suspans pentru foştii şefi ai Complexului Energetic Oltenia trimişi în judecată de DNA într-un proces aflat pe rolul Tribunalului Gorj. Judecătorul de caz, Gheorghe Constantinescu, a lăsat dosarul în pronunţare, la începutul lunii viitoare fiind şanse mari să se afle verdictul pe care acesta îl va da în speţa respectivă.

Fostul director general Laurenţiu Ciobotărică, şeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie, şi fosta şefă a juriştilor din CEO, Dorina Jianu, sunt cei trei inculpaţi pe care procurorii anticorupţie îi acuză că în decembrie 2015 i-au oferit plăţi compensatorii de aproape 130.000 de lei fostului şef al Diviziei Energie, Aurel Medinţu. Cei trei nu aveau competenţa pentru a acorda salariile compensatorii, banii fiindu-i viraţi lui Medinţu în cont înainte ca el să apuce să semneze că este de acord să plece din CEO pentru totdeauna.

La ultimul termen, cel de marţi, avocaţii inculpaţilor au încercat să mai lungească durata procesului, invocând o excepţie de neconstituţionalitate. Ei au apelat la neconstituţionalitatea Ordonanţei 14, cea care abrogă şi mai faimoasa Ordonanţă 13, cea ce la începutul anului, care a scos sute de mii de români în stradă şi care reglementa abuzul în serviciu într-un mod mai favorabil inculpaţilor. Instanţa nu a fost de acord cu solicitările respective şi le-a respins.

Ca urmare, dosarul a rămas în pronunţare, iar pe 3 noiembrie sunt şanse destul de mari să fie cunoscut un verdict din partea magistratului de caz. Sentinţa oricum nu va fi una definitivă, iar până atunci avocaţii au răgaz pentru a depune concluzii scrise în favoarea clienţilor lor, clienţi care, marţi, au pledat nevinovaţi în ultimul cuvânt pe care l-au avut în faţa instanţei.

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: