„Lotul Ponta”, ţinut în suspans

Caz fără precedent în dosarul penal în care deputatul Victor Ponta şi ceilalţi inculpaţi aşteaptă o sentinţă din partea judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii instanţei supreme au decis, joi, pentru a cincea oară, să amâne anunţarea unui verdict în dosarul „Turceni – Rovinari”, asta în condiţiile în care toată lumea aştepta ca judecătorii să fi ajuns la o decizie în cele din urmă.

Sentinţa lor este aşteptată încă de la sfârşitul lunii februarie, când a fost stabilit primul termen pentru pronunţarea unui verdict. Au urmat amânări peste amânări şi s-a ajuns tocmai la data de 10 mai când inculpaţii vor afla dacă sunt găsiţi sau nu vinovaţi pentru acuzaţiile ce le sunt aduse.

Deputatul este judecat pentru fapte care s-au produs în timpul primului său mandat de parlamentar de Gorj, de atunci trecând mai bine de un deceniu. Ponta este judecat împreună cu fostul ministru Dan Şova, alături de Laurenţiu Ciurel, Dumitru Cristea şi Octavian Graure. Foştii directori de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari au fost trimişi în judecată şi pentru alte fapte decât cele care vizează contractele de asistenţă judiciară pentru care au plătit milioane de lei către casa de avocatură a lui Şova. O parte din bani, circa 181.000 de lei, au ajuns la Victor Ponta, despre care procurorii DNA spun că au fost achitaţi fără ca deputatul, în calitate de avocat, să presteze servicii reale. Serviciile fostului premier ar fi fost doar pe hârtie, Şova încercând pe parcursul anchetei să distrugă calculatoarele firmei sale pentru a şterge probele pe care le căutau anchetatorii. Verdictul pe care îl vor da judecătorii la începutul lunii mai, dacă îl vor da şi atunci, va putea fi contestat.

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: