Lucrările de reabilitare amână deschiderea stagiunii teatrale

Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” a amânat deschiderea stagiunii 2016/2017 din cauza lucrărilor de reabilitare a clădirii. Potrivit conducerii instituţiei, stagiunea va fi deschisă pe data de 5 noiembrie şi nu în prima jumătate a acestei luni, aşa cum era obişnuit publicul din Târgu Jiu. În deschiderea stagiunii, iubitorii de teatru au posibilitatea să participe la premierea piesei “Stress”, în regia Achille Roselletti.


Corpul B al clădirii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” s-a înălţat cu încă un etaj, unde vor fi amenajate o cabină pentru actori şi o sală de lectură. De asemenea, în zilele următoare va fi schimbată podeaua şi toată mecanica scenei. Asta pentru ca sala să corespundă normelor de siguranţă, impuse după incendiul de la Colectiv. „Va fi o mică întârziere de aproximativ o lună pentru că, de fapt, în prima parte a lunii noiembrie deschideam stagiunea. Această mică întârziere este cauzată de terminarea reparaţiilor şi lucrărilor. În data de 5 noiembrie, deschidem stagiunea cu piesa «Stress», un spectacol de în regia Achille Roselletti”, a declarat Marian Negrescu, directorul Teatrul Dramtic „Elvira Godeanu”.
În această perioadă, actorii îşi vor prezenta piesele publicului din judeţ. „Am găsit deschidere în foarte multe localităţi, vom juca la Motru, la Mătăsari, la Baia de Fier, la Bumbeşti Jiu, la Ţicleni. E adevărat că am fi mers în mai multe spaţii, dar cum ştiţi în urma întâmplărilor petrecute la Colectiv foarte multe case de cultură sunt închise, cum ar fi Rovinari şi Târgu Cărbuneşti”, a precizat Negrescu.
BILETE
Pentru prima dată în ultimii şapte ani, conducerea teatrului a dispus majorarea preţului la bilete. „Abonamentele pentru elevi şi studenţi care au fost 50 de lei, acum vor fi 60 de lei. În ceea ce priveşte biletul la spectacol va fi 18 lei. Creşterile nu sunt semnificative, în continuare avem cele mai mici preţuri din ţară”, spune Marian Negrescu. Acesta estimează că va comercializa circa 2500 de abonamente în stagiunea 2016/2017.

Vizualizări: 1,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: