Lucrările la centura Târgu Jiului se deteriorează. De ce!

Noua centură a municipiului Târgu Jiu trebuia finalizată în luna octombrie a anului trecut, însă la momentul de față sunt executate lucrări în proporție de 35%! Lucrurile nici nu par să avanseze câtă vreme pe rolul instanțelor de judecată sunt zeci de procese privind exproprierile. În tot acest timp, lucrările deja executate sunt compromise.

În zona Amaradia II, lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu bat pasul pe loc. Deja de luni bune nu s-a mai mișcat nimic, zona părând un șantier abandonat, iar lucrările deja făcute, afectate de rugină și degradate. Reprezentanții Secției Drumuri Naționale spun că orice întârziere înseamnă bani pierduți de către statul român. „În această zonă, Amaradia II cum o denumim noi, unde avem acea ordonanță președințială, aminteam de acel pod care nu poate fi finalizat și deja lucrările încep să se deterioreze, armăturile metalice încep să ruginească. Aceste întârzieri înseamnă și pentru noi și pentru constructor mulți bani pierduți, ei sunt nevoiți să-și asigure paza pe timpul zilei și pe timpul nopții pentru a nu se întâmpla nimic cu materialele care sunt în șantier. Grinzile sunt aduse deja, acestea trebui acoperite, trebuie armate, sunt  niște procese tehnologice care până acum trebuiau să fie gata”, a spus Cristi Tudor, reprezentant SDN Gorj.

„Doreşte mutarea centurii”

Dacă nu ar fi fost această ordonanță președințială, podul peste Amaradia ar fi fost finalizat deja. „Proprietarul de pe acest teren a obținut în instanță ordonanță președințială, dorește mutarea centurii, inițial a dorit anularea hotărârii de guvern, în continuare ne blochează cu tot felul de termene, încearcă mutarea traseului centurii și ne blochează continuu. Din păcate, termenele la Înalta Curte de Casație și Justiție sunt foarte lungi, noi sperăm să găsim înțelegere la instanțele din Gorj să facem noi o intervenție asupra ordonanței, să ni se permită măcar să punem în siguranță aceste lucrări, să evităm deteriorarea lor și implicit să evităm niște costuri mult mai mari”, a mai spus Cristi Tudor.

Potrivit Secției Drumuri Naționale, în total sunt în jur de 1.400 de expropriați.

Galerie foto



Vizualizări: 3,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: