Lui Gorun i-a trecut supărarea pe Băsescu

Adrian Gorun, rectorul Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Tg-Jiu nu mai este supărat pe Traian Băsescu care a băgat Universitatea “Constantin Brâncuşi” în aceeaşi oala cu Universitatea “Spiru Haret”. El spune că se va mulţumi ca preşedintele Traian Băsescu să revină asupra declaraţiei în scris. Mai mult Gorun spune că îi va face campanie electorală lui Traian Basescu în cazul unei candidaturi.
 Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Tg-Jiu a fost inclusă, în urmă cu ceva timp, de către preşedintele Traian Băsescu pe lista universităţilor care eliberează diplome false. Adrian Gorun, rectorul Universităţii “Constantin Brâncuşi”, a fost extrem de indignat atunci de declaraţia făcută de către preşedinte, afirmând că a fost una nedocumentată. Conducerea Universităţii a facut deja un memoriu la Cancelaria Prezidenţială prin care îi cere preşedintelui Traian Băsescu să revină asupra declaraţiei, nu public, ci în scris. “Sunt convins că nu va reveni public asupra declaraţiei, sper ca eroarea Preşedintelui să se corecteze măcar printr-un material transmis de către Cancelaria Prezidenţială” declară rectorul Adrian Gorun. Deşi crede că imaginea Universităţii a avut de suferit de pe urma acestei declaraţii, Adrian Gorun nu îi poartă pică preşedintelui Traian Băsescu, mai mult afirmă ca îl va susţine dacă va candida pentru un nou mandat de Preşedinte. “ Orice om mai greşeşte şi din informaţiile pe care le deţin la ora actuală, discursul lui Traian Băsescu nu corespunde cu declaraţia pe care el a facut-o. În discurs nu era menţionată Universitatea din Tg-Jiu, îi voi face campanie daca va candida la alegerile din toamnă” spune Adrian Gorun. Rectorul crede că Preşedintele a făcut referire la Universitatea “Constantin Brâncuşi” în privinţa situaţiei existente în urmă cu câţiva ani, când el nu făcea parte din conducerea acestei instituţii, iar lucrurile stăteau cu totul altfel.
 Preşedintele Traian Băsescu a participat pe 18 august la o dezbatere despre reformele care sunt necesare în sistemul de învăţământ, ocazie cu care Universitatea Constantin Brâncuşi, din Târgu Jiu, a fost inclusă de acesta pe un fel de listă a instituţiilor de învăţământ superior cu probleme. Şeful statului a spus că victime ale falsului în doctorate şi masterate sunt şi studenţii de la stat, nu doar cei din sectorul privat, ocazie cu care Băsescu a menţionat că universităţi din Oradea, Târgu Jiu, Alexandria, Universitatea de Medicină din Iaşi sunt echivalentele lui "Spiru Haret". "Ca om care a citit toată expertiza Comisiei prezidenţiale, vă pot spune că victime ale falsului în diplome, în doctorate, în masterate, sunt şi cei de la stat, nu numai cei din sectorul privat. Iar Oradea, Târgu Jiu, mai nou Alexandria, Universitatea de Medicină din Iaşi sunt echivalentele lui «Spiru Haret», oricât nu v-ar plăcea să auziţi acest lucru", a spus Traian Băsescu, în cadrul dezbaterii cu tema "Reforma structurală a societăţii româneşti. Modernizarea României prin educaţie". El a arătat că dezvoltarea unui un nou proiect educativ, de transmitere de valori, competenţe şi cunoştinţe, care să dea şcolii româneşti o imagine modernă, adaptată nevoilor timpului nostru, flexibilizarea curriculei în acord cu interesele comunităţii locale sunt puncte cheie în formarea unor elevi deschişi spre lume, capabili să se integreze în societate şi pe piaţa muncii.
 "Nu vom putea niciodată performa atât timp cât vom repeta aceleaşi soluţii rigide definite în laboratoare la centru şi atât timp cât nu vom lua în calcul existenţa unor planuri individualizate de învăţare. În acest sens, gradul de libertate pedagogică de care se bucură dascălii la clasă este fundamental", a mai arătat şeful statului.



Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: