Lumină și alei balastate pentru cimitirele din Stănești

Autoritățile locale din Stănești și-au îndreptat atenția, pe final de an, asupra bisericilor și cimitirelor din localitate. Vizate sunt biserica din Stănești și cea din satul Măzăroi. Primarul Ștefan Blideanu spune că a cumpărat peste 200 de lămpi pe care le-a repartizat în toată comuna, mai cu seamă în cele două cimitire, Stănești și Măzăroi. Totodată, administraţia publică balastează și calea de acces către cimitirul din Măzăroi, situat pe o zonă mlăştinoasă.

Prioritar în această perioadă a anului pentru autorităţile locale din Stănești rămâne iluminatul public, atât în satele aparţinătoare, cât şi în preajma bisericilor și cimitirelor. Potrivit primarului, mare parte din sate au lampă din stâlp în stâlp, lipsuri ar mai fi doar în satele Curpen, Vaidei și Vălari. ”Punem lumini și facem o alee la Biserica Măzăroi, facem iluminat pe acolo. Punem lămpi pe stâlpi pentru iluminatul public. Am pus cam 200 și mai avem vreo 20 de pus. O să mai punem 100 anul viitor. Vreau ca anul viitor să avem lămpi din stâlp în stâlp”, a spus Ștefan Blideanu, primarul din Stănești.
Lucrări au loc și în satul Măzăroi, acolo unde primarul balastează 300 de metri de uliță ce face legătura dintre sat și cimitir. Potrivit autorităților locale, va fi iluminată și această uliță. ”Biserica și cimitirul Măzăroi am zis să le punem un pic la punct acum de sărbători. Este o alee până la cimitir pe care o balastăm în prezent pentru că este zonă mlăștinoasă. Am tras și cablu de iluminat public, este o uliță de 300 de metri în câmp. Am tras cablu electric și am pus lămpi pe fiecare stâlp. Luni am dus materialul să balasteze oamenii ulița. La Biserica din Stănești am aranjat cimitirul și o să extindem și acolo reţeaua de iluminat public. Era cam beznă prin cimitire până acum”, a spus Ștefan Blideanu, primarul din Stănești.
Și cum sărbătoare ar trebui să fie în fiecare comună din Gorj, și cetățenii din Stănești vor avea iluminat festiv. Nu foarte bogat, spun autoritățile locale, care preferă să economisească pentru a mai schimba din lămpi anul viitor. ”O să avem și iluminat festiv, dar mai puțin, niște țurțuri, bugetul e slab și decât să cheltuim banii acum mai bine luăm lămpi să punem prin toată comuna. Măzăroi nu este un sat mare, în jur de 40 de familii, dar biserica este veche, este de lemn, și deservește încă un sat, Obreja. Cimitirul este undeva în câmp și este și zonă mlăștinoasă. Este un cimitir mic, dar aranjat, întreținut de oameni, preotul a impus disciplină, am mai ajutat și noi cu tăierea bălăriilor de pe lângă gard”, a spus primarul din Stănești, Ștefan Blideanu.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: