MĂCEL LA PSD: Listele ar putea fi din nou modificate

Liderul PSD Liviu Dragnea a modificat listele filialei din Gorj, votate de pesediştii gorjeni. Ion Călinoiu a fost înlocuit cu Florin Cârciumaru la Senat, iar primarul Ion Ciocea şi Laurenţiu Ciurel, fostul director al CE Oltenia, au fost eliminaţi din cursă. Listele urmează să fie depuse joi, la ora 12:00, însă până în momentul de faţă nu se ştie dacă vor mai fi sau nu modificări. Florin Cârciumaru a spus că urmează noi discuţii cu Liviu Dragnea. Modificarea listelor a creat un adevărat scandal in interiorul PSD Gorj.

Liderii PSD Gorj, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, s-au ascuns de ochii presei. Totuşi, Florin Cârciumaru a dat o declaraţie unei televiziuni locale, conform căreia listele vor fi modificate din nou. Ion Călinoiu a fost condamnat la patru luni de închisoare cu amânare, pentru fals în declaraţii, acesta fiind şi motivul pentru care a fost scos de pe listă. Asta în condiţiile în care lista PSD la deputaţi este deschisă de Victor Ponta, care este trimis în judecată. „Consider că listele nu sunt definitive. Nu vom depune candidaturile până nu avem noi discuţii cu Liviu Dragnea. Eu sper să revină în cazul lui Ion Călinoiu. Problemele juridice nu-l împiedică să candideze”, a declarat Cârciumaru la TV Sud.
Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, consideră că trebuie acceptată decizia liderilor de la centru. „Mi-e greu să comentez o decizie a partidului, luată în Comitetul Executiv, trebuie respectată. Nu cred că vor fi demisii din partid, dar cu siguranţă vom avea o listă cu care să câştigăm alegerile, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean

Elvira Şarapatin: Ponta a făcut aranjamentele
În condiţiile în care Cosmin Popescu încearcă să aplaneze lucrurile, Elvira Şarapatin îl atacă pe Alin Văcaru, susţinând că Victor Ponta a făcut aranjamente pentru ca acesta să fie pe listă. „Aşteptam un rezultat pozitiv de la Bucureşti, pentru că am avut mare încredere în ceea ce a promis domnul Dragnea, dar acolo s-au făcut alte aranjamente. Nu le-a făcut domnul Dragnea, le-a făcut altcineva, Victor Ponta, bineînţeles. Eu am avut susţinere din partea domnului Dragnea, din partea Organizaţiei de Femei de la nivel naţional. Mi se pare anormal ca eu să fiu în spatele cui?”, se întreabă Elvira Şarapatin.
Mai mult, crede că nu este întâmplătoare condamnarea lui Ion Călinoiu în ziua aprobării listelor. „Mi se pare o întâmplare întâmplătoare, dacă putem spune aşa, că Ion Călinoiu a fost condamnat în aceeaşi zi. Îmi pare foarte rău că s-a procedat aşa, pentru că era un om care merita să fie pe liste. Pentru aşa ceva se putea da şi o amendă, dar nu este o hotărâre definitivă. Nu e nicio problemă că domnul Cârciumaru e pe primul loc la Senat, dar dumnealui trebuie să rămână în continuare”, a declarat Elvira Şarapatin.
Aceasta a dat de înţeles că Ponta ar fi făcut aranjamente încă de când pesediştii au votat în Comitetul Executiv. „S-au creat disensiuni în cadrul partidului, chiar şi după voturile date în Comitetul Executiv, eu am procedat corect, dar au fost şi mulţi care nu au votat cum le-a dictat conştiinţa şi au mers teleghidaţi, ştiau de la început ce trebuie să facă. Nu s-a luat în considerare munca omului, devotamentul faţă de partid”, a declarat Elvira Şarapatin, preşedinta Organizaţiei de Femei Gorj. Ion Ciocea a fost însă cel mai supărat şi a cerut demisia lui Cârciumaru. „Cârciumaru este principalul vinovat, este putregaiul partidului. O spun pentru că nu au valoare, nu au caracter, m-au linșat într-o jumătate de oră. El cu gura lui a spus că listele nu au fost modificate, a spus locuri eligibile au primit Victor Ponta, Ion Călinoiu și Ion Ciocea. Îi voi cere demisia, să-și dea demisia, nu merită asemenea om“, a spus Ion Ciocea.

„Călinoiu, lucrat pe la spate de Cârciumaru”
Adversarii PSD cred că Ion Călinoiu a fost lucrat pe la spate de către Florin Cârciumaru. „Acum după ce văd lista asta observ cu uşurinţă că tabăra Cârciumaru a câştigat, tabăra Călinoiu a pierdut fiind scos Ion Călinoiu de la Senat şi Ion Ciocea de la Deputaţi, a intrat Cârciumaru şi omul lui Cârciumaru, Weber. Deduc foarte simplu că a fost o bătălie între aripa Cârciumaru şi aripa Călinoiu”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj.
Rudy Bugă, preşedintele PRU Gorj, crede că Ion Călinoiu a devenit deja istorie. „Domnul Cârciumaru l-a respins pe Iordache pentru că nu şi-a depus cererea. Dumnealui şi-a depus-o? Eu cred că va fi un mare scandal în PSD Gorj, mai ales că au făcut simularea aia de alegeri, începute cu locul al doilea şi terminându-se cu jumătate din ei excluşi de pe listă. În două săptămâni va fi un nou preşedinte la PSD Gorj şi veţi vedea că nu glumesc. Cred că domnul Călinoiu va deveni istorie”, a spus Bugă.
Dian Popescu, liderul ALDE Gorj, spune că l-a avertizat pe Călinoiu că va rămâne pe dinafară. „I-am oferit consiliere politică, dar nu m-a căutat. L-am avertizat că va rămâne pe dinafară, nu m-a ascultat”, a spus Dian Popescu.

Vizualizări: 4,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: