Macheta Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, scoasă la expoziţie

Cei mai talentaţi elevi şcolile şi liceele din judeţul Gorj şi-au expus creaţiile în holul hotelului Gorj. Lucrările elevilor, printre care se numără machete, montaje, picturi, sculpturi, icoane, decoraţiuni, obiecte tradiţionale sau mozaicuri au fost premiate în cadrul concursului de creaţie Tehnică şi decorativă organizat de Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu Jiu.

Răzvan Păunescu, care a primit şi premiul I la concurs a participat la expoziţie cu o serie de lucrări de grafică. „La concurs am participat cu două lucrări, dar aici am adus opt. Am câştigat şi locul I la secţiunea arte şi decoraţiuni interioare”, spune elevul. Nu a lipsit din peisajul expoziţiei nici macheta Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, realizată de două eleve doar din chibrituri. Una dintre machete, care a reprezentat o pensiune, a fost confecţionată şi de Constantin Boghian, elev în clasa a IX-a la acelaşi colegiu. „Am lucrat la această machetă o săptămână. Am folosit coceni de porumb, conuri de brad, nisip cu scoici şi pânză. Dificultăţi am întâmpinat la acoperiş pentru că a necesitat foarte multă migală în acoperirea acestuia cu solzişorii conului de brad. Nu o să fie singura lucrare a mea. Intenţionez să realizez pe viitor şi machetele unor biserici”, afirmă acesta. Şi planşele lui Daniel Ţigăreanu, care au evidenţiat mai multe proiecte pentru locuinţe au fost expuse în cadrul acestei expoziţii. Elevul din clasa a XII-a care a obţinut anul trecut menţiune pe ţară vrea să urmeze Facultatea de Construcţii din Timişoara.

Expoziţia de creaţie tehnică şi artă decorativă va rămâne în holul hotelului până la sfârşitul acestei săptămâni şi va putea fi vizitată începând cu ora 12.00.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: