Maestrul Gheorghe Zamfir inaugurează muzeul ce-i poată numele

Gheorghe Zamfir, părintele naiului mondial, va ajunge astăzi la Stejari pentru participa la inaugurarea Centrului Cultural, instituţie în cadrul căreia a fost amenajat un muzeu care îi poartă numele. Autorităţile locale vor profita de ocazie pentru a-i înmâna maestrului diploma şi placheta de cetăţean de onoare al comunei. Gheorghe Zamfir nu este la prima vizită în localitatea gorjeană. Vara trecută, acesta a poposit aici două zile pentru a vizita mormântul mamei sale, bunicii materni fiind originari din Stejari.

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir este aşteptat astăzi în comuna Stejari din judeţul Gorj pentru a participa la inaugurarea Centrului Cultural, instituţie în cadrul căreia va funcţiona muzeul ce îi poartă numele. În urmă cu aproximativ trei luni, acesta a mai venit pe meleagurile gorjene pentru a vizita mormântul mamei sale din Stejari. Maestrul a adus mai multe obiecte personale care au fost expuse la muzeu. “Maestrul Gheorghe Zamfir vine Stejari pentru a participa la inaugurarea Centrului Cultural. La parterul instituţiei a fost amenajată o sală de spectacol, iar la etaj va funcţiona biblioteca, sala de lectură, biblionetul, un Infoclub şi Muzeul “Gheorghe Zamfir”.

Pentru muzeu au fost aduse exponate chiar de către maestru. Este vorba despre tablouri de familie, icoane, picturi şi compoziţii muzicale. Gheorghe Zamfir este legat sufleteşte de comuna Stejari pentru că aici au trăit bunicii materni, mama sa fiind născută în localitate”, a declarat Ştefan Lupu, primarul comunei Stejari.

Cetăţean de onoare al comunei Stejari

Tot astăzi, maestrul naiului va primi titlul de cetăţean de onoare al comunei Stejari. Autorităţile locale îi vor înmâna diploma şi placheta. “Odată cu inaugurarea Centrului Cultural îi vom înmâna maestrului diploma şi placheta de cetăţean de onoare al comunei”, a precizat Ştefan Lupu. La rândul său, maestrul Gheorghe Zamfir le va oferi autorităţilor şi localnicilor un recital de aproximativ o oră şi jumătate. “Evenimentul va începe la orele 16.30 cu o slujbă religioasă de sfinţire a Centrului Cultural. La ora 17.00 va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul Artistic “Doina Gorjului”, după care maestrul Gheorghe Zamfir va susţine un recital de oră şi 20 de minute. Intrarea este liberă”, a declarat primarul comunei Stejari.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: