Maestrul Sergiu Nicolaescu: “Sunt mândru că m-am născut în Târgu Jiu”

Renumitul actor şi regizor, Sergiu Nicolaescu, este de ieri cetăţean de onoare al Municipiului Târgu Jiu. Distincţia i-a fost oferită de către primarul Florin Cârciumaru în cadrul şedinţei Consiliului Local. Sergiu Nicolaescu a venit la  Târgu Jiu însoţit de către Marius Cristian Iuraşcu, directorul RADEF RomâniaFilm, pentru a participa la inaugurarea Cinematografului ce va purta numele Maestrului.

Sergiu Nicolaescu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Jiu. Maestrul s-a născut la 13 aprilie 1930 la Târgu Jiu, iar întreaga sa viaţă şi-a dedicat-o filmului. De o modestie rară, renumitul actor şi regizor spune că de câte ori a avut ocazia s-a mândrit cu faptul că este gorjean. “Sunt mândru că m-am născut în Târgu Jiu. Întotdeauna am spus că am rădăcinile în Gorj. Aici sunt îngropaţi străbunii mei. Nu am familie, nu am strănepoţi, copii, dar am făcut foarte multe filme. Pentru mine filmul a însemnat ceea ce era mai important în viaţă, existenţa mea. Mi-am făcut datoria pe care o simţeam pentru românii mei”, a declarat Sergiu Nicolaescu.

Maestrul a fost profund emoţionat la primirea distincţiei. “Trebuie să mărturisesc că m-aţi impresionat prin gestul dumneavoastră. Este o zi rară de mare mulţumire pe care mi-aţi făcut-o cadou”, a precizat renumitul actor şi regizor. Din anul 1954 şi până în prezent, Nicolaescu a regizat peste 50 de filme de lung metraj sau seriale şi a jucat în zeci de producţii. Filmele sale au atras sute de milioane de spectatori români şi străini.

Brandul împiedică transformarea cinematografului în club 

Ca drept omagiu pentru toată munca Maestrului, conducerea RADEF RomâniaFilm a decis ca unicul cinematograf din Târgu Jiu să poarte numele Sergiu Nicolaescu. În acest fel se asigură o continuitate a activităţii cinematografului şi se va împiedica transformarea lui într-un club sau cazinou. La Cinematograful Sergiu Nicolaescu vor putea fi vizionate filme 3D în condiţii civilizate, sala fiind complet renovată şi modernizată. “Nu trebuie să ne moară valorile pentru a le pune pe un piedestal. Am branduit fostul Cinematograf Victoria cu numele Maestrului Sergiu Nicolaescu, aşa cum am făcut şi la Cluj cu Cinema Republica pe care l-am redenumit cu numele lui Florin Piersic. La fel vom proceda în toată ţară pentru a împiedica transformarea cinematografelor în cluburi, cazinouri sau sedii Bingo. Să vedem dacă vreodată va îndrăzni cineva să se atingă de Cinematograful Sergiu Nicolaescu”, a declarat Marius Cristian Iuraşcu, directorul general RADEF RomâniaFilm. Cinematograful Sergiu Nicolaescu şi-a început activitatea în forţă, iar conducerea RADEF RomâniaFilm a pregătit o surpriză pentru gorjeni. În cursul zilei de astăzi, gorjenii vor avea posibilitatea să vizioneze gratuit 4 filme regizate de Sergiu Nicolaescu: Mihai Viteazul (1971), Un comisar acuză (1975), Osanda (1976) şi Revanşa (1980).

ONOARE

Primarul Florin Cârciumaru i-a înmânat lui Sergiu Nicolaescu diploma de Cetăţean de Onoare. “Este o cinste pentru mine faptul că am avut ocazia să acord titlul de Cetăţean de Onoare unui fiu al Gorjului, precum Maestrul Sergiu Nicolaescu”, a precizat primarul municipiului Târgu Jiu.

MULŢUMIRE

Edilul local a mulţumit şi directorului RADEF RomâniaFilm pentru că s-a preocupat de modernizarea cinematografului. La lucrările de renovare a contribuit şi Primăria Târgu Jiu cu suma de un 1 miliard. “Îi mulţumesc domnului Iuraşcu pentru colaborarea pe care am avut-o şi de asemenea pentru că nu a ţinut cont de culoarea politică. La începutul demersurilor pentru modernizarea cinematografului, domnul Iuraşcu era secretar de stat PDL, iar eu primar PSD. Dânsul a avut curajul să colaboreze cu noi, deşi ar fi putut să aibă probleme politice”, a menţionat Cârciumaru.

REGRET

Premierul Victor Ponta a fost ieri spectator în cinematograful Sergiu Nicolaescu, unde şi-a exprimat regretul că nu a apucat să fie măcar figurant în vreun film al acestuia.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: