Magazinele din Târgu-Jiu vând „bună-dispoziţie“ cu 30 de lei

Afacerile cu substanţe halucinogene sunt în floare la Târgu Jiu! Chocolate, Magic + şi Special Gold sunt doar câteva dintre substanţele halucinogene apărute pe piaţa din Târgu Jiu. Ele pot duce la decesul consumatorului motiv pentru care Ministerul Sănătăţii încearcă să schimbe legea şi să interzică comercializarea lor.

Special Gold este una dintre substanţele halucinogene comercializate pe piaţa din Târgu Jiu. Praful conţine 80% amfetamină, mai exact un drog puternic care poate ucide. În ciuda faptului că mai mulţi tineri din România au murit după ce au consumat Special Gold, comercializarea acestei substanţe este legală. Drogul amintit afectează activitatea cerebrală, consumatorul este în pericol de moarte pentru că poate face în orice moment infarct, precizează Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj.

30 de lei „pentru o stare de bine“

Într-un afiş de la intrarea în Stadionul Municipal din Târgu Jiu ne informăm cum putem face rost de produse halucinogene. Exemplele date sunt Magic +, Ganja Weed, Chillin, XXX, Ninja, Chocholate şi substanţa ucigătoare Special Gold. Contactat telefonic vânzătorul nu spune nimic de efectele negative ale acestuia. „Îţi dă o stare de bine, nu se pune problema să ţi se facă rău, preţul e fix, 30 lei un plic de 0,25 gr“ spune acesta.

Potrivit reprezentanţilor CPECA Gorj toate substanţele halucinogene legale au un efect negativ asupra omului motiv pentru care se încearcă interzicerea comercializării lor. Verdictul va fi dat de către Ministerul Sănătăţii. O comisie formată din specialişti de la Agenţia Medicamentului, Agenţia Naţională Antidrog şi Protecţia Consumatorului analizează în această perioadă substanţele halucinogene legale, în urma căreia vor decide dacă le vor trece sau nu pe lista substanţelor interzise.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: