Magazinele sunt pline de ulei de măsline contrafăcut! Cum să verifici dacă ai cumpărat ulei de calitate!

Uleiul de măsline conține substanțe nutritive puternice, cum ar fi vitamina E, vitamina K și grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-6 și omega-3 și antioxidanți. Oamenii de știință au confirmat ca uleiul de măsline previne coagularea sângelui și scăderea tensiunii arteriale, care este un excelent de prevenire împotriva bolilor cardiovasculare. Doar un singur lucru se poate transforma rău, și anume consumarea unui ulei contrafăcut.

Cele mai multe din uleiurile din supermarket-uri etichetate ca ulei de măsline italian nu au nimic de-a face cu Italia, ele fiind importate din Spania, Maroc și Tunisia. Unele rafinării combină uleiul de măsline cu uleiuri mai ieftine, iar altele combină uleiuri de calitate scăzută cu beta-caroten pentru a obține aromă. Cum poți să știi că ai cu,părat un ulei de măsline adevărat?

Experții de la Olive Center UC Davis au facut mai multe teste, iar rezultatele au arătat că 69% din uleiul cumpărat de la magazinele din SUA, ca și ulei de măsline extravirgin, este fals.

Așa că, data viitoare când vedeți că produsul pe care doriți să îl cumpărați este etichetat ca fiind "ambalat în Italia"  verifică dacă are precizată și regiunea în care a fost produs. Mai este o metodă prin care poți verifica dacă ai cumpărat un produs original. Pune o cantitate mică de ulei de măsline într-un vas mic și ține-l în frigider peste noapte. Dacă este ulei de măsline real atunci ar trebui să fie mai tare, ușor solid,  iardacă este lichid înseamnă că ai cumpărat un produs contrafăcut.

Vizualizări: 4,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: