Mai e mult până la falimentul Pandurilor. Cel mai în vârstă suporter: Tragem speranţe să scăpăm

Cei care sperau că mijlocul lui ianuarie aduce şi sentinţa de faliment a Pandurilor mai au de aşteptat cel puţin două luni pentru a putea spera din nou la acest lucru pe care cu câţiva ani în urmă nimeni nu şi-l imagina. Tribunalul Gorj a decis miercuri ca pe 14 martie să mai ia în discuţie cererea administratorului judiciar al clubului de fotbal cu privire la intrarea în faliment. La proces a fost prezent administratorul special Marin Golea şi fostul preşedinte Marin Condescu, recunoscut de instanţa de judecată ca fiind principalul creditor privat al clubului.

Cei doi sunt cam singurii care mai pot evita falimentul, deşi nici un asociat al clubului nu se grăbeşte să vireze banii cu care ar putea salva echipa de la dispariţie. Speranţele lui Condescu sunt legate şi de faptul că până pe 14 martie instanţa va trebui să judece cererea prin care asociaţii au fost daţi în judecată de Golea pentru a fi obligaţi să îşi achite contribuţiile financiare la care s-au angajat în anii trecuţi. Luni a fost un prim termen în procesul respectiv, dar judecata nu a început pentru că judecătorii au constatat că dosarul nu a fost repartizat corect. Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale şi-a declinat competenţa către Secţia a II-a Civilă din cadrul Tribunalului Gorj şi, astfel, s-a pierdut un termen important în luarea unei decizii care poate fi vitală pentru un club aflat în situaţia Pandurilor.

„Am făcut întâmpinare la solicitarea formulată de administratorul judiciar şi s-a dat termen pentru 14 martie. Avem procesul pe rol cu membrii fondatori şi sperăm că până atunci obţinem banii, iar eu cred că vor veni acei bani de la cei care s-au angajat că plătesc. E o creanţă neachitată şi instanţa sigur ne va da dreptate. Până atunci echipa îşi vede de reunire, de reluarea campionatului şi de tot ceea ce trebuie făcut pentru a ne menţine în eşalonul secund”, a declarat Condescu, deşi acţionarii clubului continuă să rămână indiferenţi la situaţia în care a ajuns echipa.

Îi e dor de meciurile de la Târgu Jiu

În sala de judecată a fost prezent la termenul de miercuri şi cel mai în vârstă suporter pe care Pandurii l-a avut de-a lungul evoluţiei sale în Liga I. Valeriu Andronache e cunoscut în toată ţara ca fiind suporterul de la Târgu Jiu care mergea inclusiv la Botoşani sau Constanţa, pe cheltuiala sa, pentru a urmări din tribună meciurile echipei pe care o iubeşte în continuare.

Decizia judecătorilor de a nu băga Pandurii în faliment la termenul de miercuri l-a făcut pe acesta să spere din nou că anul acesta va apuca să vadă jucătorii săi favoriţi pe noul stadion de la Târgu Jiu. „Tragem speranţe să scăpăm de faliment. Mi-e dor de meciurile de la Târgu Jiu, iar când vor da drumul la stadionul cel nou voi fi primul care voi fi prezent. Până atunci sper să se rezolve problemele acestea în instanţă şi echipa să revină acolo unde îi este locul”, a spus pensionarul gorjean.

Vizualizări: 806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: