MAI trimite Corpul de Control la IPJ Gorj

Corpul de Control al MAI va fi trimis la IPJ Gorj! Informația a fost dezvăluită presei chiar de către ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta a declarat că i-a cerut șefului Poliției Române să se facă verificări referitoare la modul în care au acționat polițiștii și luptătorii SAS în cazul novăceanului care a ajuns din arestul IPJ Gorj, pe masa de operații, cu multiple traumatisme.

Procurorii au deschis deja un dosar penal în acest caz, pentru tentativă de omor și tortură. După ore în șir de audieri, 4 din cei 5 mascați au fost reținuți.

Vă reamintim că oamenii legii sunt acuzați că la finalul săptămânii trecute au bătut un bărbat din orașul Novaci pe care trebuiau doar să îl transporte în Centrul de Arest Prevenitiv al IPJ Gorj. Constantin Dodoi, în vârstă de 41 de ani era acuzat de ultraj după ce nu a oprit la semnalul polițistului din localitate și, în încercarea de a fugi cu mașina, l-a acroșat pe omul legii. Din ancheta poliției, rezultă că Dodoi și-a ascuns mașina în Aniniș, apoi s-a dus în casa unui amic, unde a și fost găsit de agenții de poliție.

După ce a fost reținut, Constantin Dodoi ar fi fost bătut de atât de polițiștii din Novaci, cât și de angajații SAS. O confirmă tatăl victimei.

„Toți l-au bătut, inclusiv polițiștii, inclusiv mascații. Copilul mi-a spus că inclusiv comandantul din Novaci l-a bătut. S-a pus în genunchi în fața lui să nu-l omoare. I-au luat cătușele de la mâini și i-au pus arici, cum îi zic ei”.

După o noapte de stat în arest, starea lui Constantin Dodoi s-a înrăutățit și a fost transportat de urgență la spital. Medicii au decis să-l opereze de urgență, iar pentru a-i salva viața i-au extirpat splina și o parte din ficat. Tot ei au confirmat că pacientul avea fractură de stern iar coastele i-au străpuns plămânii.

Vizualizări: 3,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: