Mamă filmată când fura de la învăţătoare, sub ochii fetiţei

Mama unei eleve de la o clasă pregătitoare din municipiu a fost filmată în timp ce fura bani din poşeta învăţătoarei de la clasa fiicei sale. Femeia venea dimineaţa devreme la şcoală şi aştepta un moment propice pentru a fi singură în clasă, după care „o făcea” pe învăţătoare la poşetă de nu îşi putea explica biata femeie unde îi tot dispar banii. De vreo opt ori a fost furată, ultimele furturi fiind însă şi filmate cu o cameră video, pentru a exista probe înainte de a fi sesizată Poliţia în această poveste care s-a întâmplat, culmea, la Liceul Teologic.

Femeia care pare să aibă o mână mai „lungă” este şomeră, iar soţul său lucrează pe un salariu mic, geanta nesupravegheată a învăţătoarei făcându-i cu ochiul încă din prima zi de şcoală. Învăţătoarea a observat încă din luna septembrie a anului trecut că rămâne fără bani în poşetă, dar de abia acum a aflat cum se întâmplau lucrurile. Instalarea unei camere video chiar în zona în care îşi lăsa poşeta în clasă a permis înregistrarea unor imagini de neimaginat, directorul Gheorghe Benegui rămânând mut de uimire când a aflat ce se întâmplă. „Avem înregistrări video pe care se vede foarte clar cum acţiona această mămică. Nici noi nu am crezut la început, dar după ce doamna învăţătoare s-a plâns că îi dispar banii am încercat să dăm de urma hoţului. Am pus o cameră şi am înregistrat totul şi acolo se vede cum doamna venea cu fetiţa dumneaei dimineaţa devreme, făcea în aşa fel încât să rămână singură în clasă pentru că doamna învăţătoare trebuia să meargă şi până la grădiniţa pe care o avem în cadrul unităţii. Atunci acţiona, ca să spun aşa. Pe o filmare se vede cum îşi lasă fetiţa în dreptul uşii de la intrare, iar dumneaei vine la geantă, caută portofelul, ia banii şi pleacă, în timp ce fetiţa se uita la ea cum fura banii”, spune Benegui.

A jurat strâmb cu ambele mâine pe Biblie

Cei din conducerea liceului au rămas perplecşi în faţa imaginilor, probele video fiind categorice. Dascălii, inclusiv preoţi care predau aici, s-au transformat în mici detectivi şi au mai întins o momeală, pe care femeia a muşcat-o din plin, după care au sesizat Poliţia. Atunci s-a făcut un flagrant şi astfel a ieşit la iveală şi faptul că femeia nu fura de ieri – de azi, ci de la începutul anului şcolar. „Prima dată nu a vrut să recunoască nimic. Am chemat-o la mine în birou, iar aici am întrebat-o dacă are asupra dumneaei ceva care nu-i aparţine. A negat, iar  un domn de la Poliţie, în civil, prezent la mine în birou, a întrebat-o dacă jură pe Biblie că nu minte. A jurat, vă spun, cu amândouă mâinile, după care am întrebat-o câţi bani are asupra dumneaei. A zis că 32 de lei şi eu i-am spus seriile de la cele şase bancnote de câte cinci lei. Atunci a început să recunoască şi, astfel, am aflat că fura din toamna anului trecut, încă de pe 6 septembrie. A mers la doamna învăţătoare acasă chiar şi de 1 ianuarie, pe motiv că vrea s-o colinde fetiţa. Acolo s-a dus la geantă, a luat 50 de lei şi a plecat. Ne-a mărturisit că sumele furate au fost între 4 milioane de lei vechi şi 12 lei”.

Riscă 15 ani de puşcărie

Un „inventar” al activităţii femeii arată că aceasta ar fi umblat prin poşeta învăţătoarei de vreo opt ori, ocazie cu care a luat diferite sume de bani. După flagrantul organizat de Poliţie la începutul acestei săptămâni mămica în cauză a devenit una penală pentru că este cercetată acum şi acuzată de furt calificat. Acuzaţia respectivă îi poate aduce până la 15 ani de puşcărie, adică fiica sa poate să termine cursurile Liceului Teologic, să intre la facultate şi de abia apoi femeia să redevină liberă pentru prostiile pe care le-a făcut acum.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: