Mama fostului primar din Fărcășești a scăpat de amenda electorală

Elena Bălu, mama fostului primar din Fărcășești, Dănuț Bălu, a scăpat de plata unei amenzi de 4.500 de lei, pentru că în gospodăria sa a fost găsit, în toamna anului trecut, un afiş electoral. Magistrații de la Judecătoria Târgu Jiu au constatat nulitatea amenzii. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Marius Bălu, nepotul Elenei Bălu, care este consilier local PSD la Fărcășești, a spus la acea vreme că bătrâna nu are nicio vină pentru că nu ea a lipit acele afișe. Legislația în vigoare nu mai permite proprietarilor de imobile să afișeze pe proprietățiile lor materiale de propagandă electorală. Femeia a contestat amenda aplicată de polițiști, iar magistrații Judecătoriei Târgu Jiu i-au dat câștig de cauză. „Admite excepția nulității absolute a procesului verbal de contravenție. Constată nulitatea absolută a procesului verbal de contravenție. Exonerează petenta de plata amenzii aplicate în cuantum de 4.500 lei”, se arată în soluția pe scurt a magistraților de la Judecătoria Târgu Jiu.

IPJ Gorj are dreptul să atace sentinţa cu apel. Elena Bălu nici nu este proprietara de drept a imobilului, spune nepotul bătrânei. „Atunci la 112 a sunat șoferul primarului, candidat PNL la consilieri, dar n-a ieșit. Șeful de post l-a trecut atunci ca martor pe procesul verbal și în instanță când a venit, n-a mai recunoscut. A spus că n-a fost acolo, că nu știe ce a semnat. Și încă un lucru care nu s-a spus: s-a mai anulat și pentru faptul că pe bunica mea a amendat-o, nu știu cum, pentru că locuința nici măcar nu era pe numele ei. Stă acolo, dar în acte nu e proprietară. E tatăl meu proprietar acolo. Noi credem că liberalii au pus afișele”, a declarat Marius Bălu. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: