Mămicile din Centrul Maternal, ajutate să învețe o meserie

Sprijin pentru mămicile găzduite de Centrul Maternal din Târgu Jiu. Femeile vor urma un curs de recalificare profesională în cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, pentru a-şi putea găsi un loc de muncă. În prezent, Centrul Maternal găzduiește șapte mă mici cu zece copii.

Trei dintre mămicile care locuiesc în prezent în centru vor urma un curs de recalificare profesională în meseria de lucrător în comerț. Femeile au fost deja înregistrate în evidența AJOFM ca fiind în căutarea unui loc de muncă și vor face acest curs gratuit, timp de trei luni. „Sunt trei mămici care o să facă cursul de lucrător în comerț. Ele sunt deja înregistrate la noi ca fiind persoane în căutarea unui loc de muncă, așa că o să facă acest curs gratuit. Cursul durează trei luni și încercăm să le dăm în practică undeva unde să și rămână, să aibă și ele un loc de muncă”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

 „Soluţii de reintegrare în familie”

Conducerea Centrului Maternal din Târgu Jiu afirmă că mămicile au fost întrebate dacă doresc să se recalifice profesional și doar trei au acceptat. Scopul centrului este acela de a le reintegra pe femei în comunitate și de a le oferi o speranță că își pot crește singure copiii. „Încercăm să găsim soluții de reintegrare în familie, reintegrare în comunitate că este și asta o problemă. Ideea este că dacă tot stau în centru măcar să aibă o calificare într-un anumit domeniu, să aibă o posibilitate de a se angaja undeva cu acte în regulă și să profeseze o activitate din care să se întrețină”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu.

Cursuri pentru persoane cu dizabilități

Conducerea AJOFM Gorj ia în calcul, pe viitor, organizarea de cursuri de recalificare profesională pentru persoanele cu dizabilități. „Am discutat și cu cei de la Centrul Christian să organizăm un curs și pentru persoanele cu dizabilități. După 2 mai o să ne ducem la ei să vedem cam ce curs am putea face și acolo, unde sunt mai mulți doritori, ce vor ei să învețe”, a mai declarat șeful AJOFM Gorj.

Vizualizări: 471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: