Managerul privat al spitalului Târgu Jiu, reclamat la Parchet

Scandal de proporţii la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde managerul privat este acuzat de abuz în serviciu. Şeful Laboratorului de Analize Medicale, medicul Aurelian Udriştoiu, este cel care a depus plângerea atât la Parchet, cât şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi la Ministerul Sănătăţii. Managerul Claudia Manu, care reprezintă firma Tetraedru care asigură managementul privat al spitalului, este acuzat că vrea să obţină sub ameninţare demisia lui Udriştoiu. Medicul nu cedează şi este susţinut de salariaţi, mai ales că Manu a anunţat că vrea să externalizeze şi să privatizeze laboratorul. Conducerea politică a judeţului o susţine însă pe Manu în demersul său.

Claudia Manu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, susține în continuare că nu i-a cerut demisia medicului șef al Laboratorului de Analize, însă ea va decide dacă îl menţine în funcţie. Deși acum două zile a promis că va face publice neregulile care au fost găsite la laborator în urma controlului dispus de conducerea unității spitalicești, managerul privat s-a răzgândit pe motiv că ancheta nu este la final. „Nu pot să vă dau detalii despre nereguli, pentru că ar însemna să periclitez bunul mers al anchetei, dar vreau să vă spun că este vorba de nereguli foarte grave care vor fi analizate în comisia de etică, iar rezultatele acestei comisii îmi vor fi prezentate mie, iar eu voi lua decizia finală. Acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare. Vreau să vă spun că eu cu medicul Aurelian Udriștoiu nu am avut nicio discuție între patru ochi, ci mereu au fost prezente alte persoane care pot să spună că nu l-am amenințat să-și dea demisia”, a precizat Claudia Manu.

Acuzată de abuz în serviciu

Nici nu s-a instalat bine în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, că s-a și trezit cu o plângere penală. Aurelian Udriștoiu a făcut pe numele Claudiei Manu o plângere în care o acuză pe aceasta de abuz în serviciu. „Am aflat că domnul Udriștoiu mi-a făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu, însă eu nu văd unde am abuzat de funcția pe care o dețin. A solicita un auto control nu cred că este un abuz în serviciu. Aștept și eu să fiu înștiințată de organele abilitate pentru a vedea care este situația și cum este motivată această plângere”, a precizat Claudia Manu.

ITM va deschide o anchetă la spital

Pentru că Aurelian Udriștoiu a făcut o sesizare și la Inspectoratul Teritorial de Muncă, aspectele prezentate de medicul șef al Laboratorului de Analize Medicale vor fi verificate de o comisie din cadrul ITM Gorj. „Am primit o sesizare de la un medic al Spitalului Județean pe care am repartizat-o inspectorilor care acum o au în lucru. Vreau să vă spun că unele aspecte sesizate țin de competența noastră și altele nu. Noi o să facem cercetări în acest caz pentru a stabili dacă se confirmă cauza pe care noi o avem în lucru”, a precizat George Romanescu, inspector șef ITM Gorj.

SURSE

Potrivit unor surse din interiorul unității spitalicești, problemele medicului Aurelian Udriștoiu ar fi început să apară în momentul în care medicul nu a dorit să facă un referat prin care să solicite un anumit timp de reactiv folosit numai pentru un aparat de analize medicale. Acest aparat a fost adus la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu de către firma care manageriază spitalul și care face o analiză medicală cu 950 de lei în 30 de ore, în timp ce aparatul cu care este dotat laboratorul face aceeași analiză cu 10 lei, în 24 de ore.  Aducerea acestui aparat la Târgu-Jiu i s-a cerut lui Udriştoiu de fostul manager, dar medicul nu a ştiu la acea vreme costurile pe care le implică lucrarea acestor analize.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: