Mâncare pentru toată familia dintr-o singură ciupercă

O familie din Novaci a găsit în pădure o ciupercă uriașă, care cântărește 1,1 kilograme. "Nu fac trucaje, este reala, are 1,100kg", a scris Loredana Teodorescu pe pagina de facebook. Ciuperca a fost găsită la Rânca și gătită în familia Teodorescu.

Pentru cei interesați, iată și o rețetă:

750 grame de ciuperci de padure
o ceapa
o legătura de marar
o lingurita de faină
100 ml lapte sau apa
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri de ulei
condimente: sare, piper dupa gust

Spalati si curatati ciupercile, le scurgeti un pic de apă si le taiati marunt.
Taiati si ceapa marunt. La fel si usuroiul.
Puneti uleiul intr-o tigaie si cand s-a incalzit un pic adaugati usturoiul si ceapa pe care am lasati practic sa se inmoaie, nu să se prajească! Pentru a face acest lucru flacara aragazului trebuie sa fie la foc mic spre mediu.
Cand ceapa este gata adaugati ciupercile taiate, acoperiti totul cu un capac si le lasati sa scada. Ele vor lasa apa deci nu trebuie sa va faceti griji ca se vor arde.
Spre final adaugati usturoiul taiat feliute (daca doriti mai usturoiat) si marar tocat marunt si mai lasati sa fiarba putin.
Intre timp faceti din lapte si faină un fel de sos adaugand treptat laptele in faină pana se face totul ca o pasta de consistenta unei smantani nu prea groasa.
Cand ciupercile sunt gata turnati acest sos peste ele in tigaie, amestecati bine totul si mai lasati sa fiarbă cateva minute.
Pentru un plus de savoare, la sfarsit puteti adauga un pic de marar pe deasupra.
Serviti totul cu o mamaliguta calda alaturi!

Galerie foto



Vizualizări: 7,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: