Mandate pentru proxeneții ridicați de DIICOT Gorj

Judecătorii gorjeni au emis trei mandate de arestare preventivă pentru tot atâția indivizi reținuți în urma descinderilor pe care procurorii DIICOT Gorj le-au făcut la mijlocul săptămânii trecute pentru a destructura o rețea de proxeneți.

Doi dintre membrii rețelei vor sta în spatele gratiilor, în timp ce cel de-al treilea, Grigore Cătălin Romanescu, a primit mandat de arestare la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. El trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare și, în plus, „să nu comunice, direct sau indirect, cu inculpații Breazu Constantin Costinel, Stănoiu Dumitru Daniel, Grecu Elena Andreea și persoanele vătămate Țoc Marinela Andreea și Cotigă Cristina Andreea”, după cum a decis instanța.

Mandatele emise pentru Breazu și Stănoiu au fost date în condițiile în care Stănoiu era deja în spatele gratiilor într-un dosar în care acum trei săptămâni a primit o condamnare definitivă de 5 ani și jumătate pentru trafic de droguri. El a fost condamnat alături de alți gorjeni într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Constanța. În dosarul de acum e acuzat că împreună cu noii săi „tovarăși” de anchetă s-a ocupat nu doar cu drogurile, ci și cu plasarea unor minore în Italia, unde fetele trebuiau să se prostitueze.

„Din probatoriul administrat au rezultat indicii că în perioada menționată, membrii grupului au recrutat și transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica şi gestionarea activităţii infracţionale, existând situații (în cazul persoanelor minore) în care aceștia le-au îndrumat, călăuzit și transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoțitor). S-a reţinut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a şase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani. Totodată, urmare activităţii infracționale au fost obținute sume de bani și bunuri mobile, care au fost schimbate și transferate pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora”, au menționat anchetatorii.

Vizualizări: 3,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: