Manu Tomescu, despre ce vor energeticienii de ziua lor

Sf. Ilie este ziua în care energeticienii își sărbătoresc ziua meseriei. Pentru miile de energeticieni din Complexul Energetic Oltenia este o zi de muncă, pentru că grupurile energetice nu pot fi închise. Liderul sindical Manu Tomescu are un mesaj către conducerea companiei și către guvernanți, de la colegii săi de care depinde siguranța energetică a țării.

Reporter: Joi, 20 iulie, este Ziua Energeticianului. Câți salariați din CE Oltenia mai sărbătoresc această zi ?

Manu Tomescu: Toți salariații din CE Oltenia care își desfășoară activitatea în cele 4 termocentrale, sau 5, dacă o punem la socoteală și pe cea de la Brăila. Ca și număr nu pot să vă spun cu exactitate, dar cred că aproximativ vreo 4 mii și ceva de energeticieni din cei 13.350 de salariați care am mai rămas în companie. Din care 1370 la noi în Termocentrala Rovinari, acolo unde eu lucrez.

Reporter: Cum sărbătoriți această zi? Administrația vă oferă ceva bonusuri cu această ocazie?

M.T.: Sărbătorim prin muncă. Știți bine că CE Oltenia este cea mai sigură și cea mai importantă companie energetică pentru România și pentru stabilitatea Sistemului Energetic Național, susținându-l cu aproape o treime din necesarul de megawați, prin cele 7-8 grupuri energetice ce le avem tot timpul în funcțiune! Desigur că pentru Ziua Energeticianului avem negociate și stabilite în contractul colectiv de muncă o zi liberă și un bonus în tichete cadou, în valoare de 1000 lei. Tichetele s-au și distribuit deja către salariați, iar ziua liberă o luăm pe rând, în decursul acestei luni, pentru continuitatea grupurilor energetice care, după cum știți, funcționează 24 de ore din 24, zi de zi și lună de lună, indiferent de ce sărbătoare ar fi. Pe lângă aceste două drepturi stipulate în C.C.M. pentru toți salariații, fiecare sindicat în parte mai organizează câte ceva pentru membrii săi. Iar Sindicatul Energia Rovinari din Termocentrala Rovinari, unde sunt lider, organizează concurs de pescuit, «Cupa Energeticianului» pentru bărbați și orientare turistică pentru doamne, evenimente care vor avea loc în perioada imediat următoare așa cum s-a stabilit în ultima ședință a Comitetului Sindicatului Energia Rovinari.

Reporter: Ce le transmiteți colegilor dumneavoastră cu această ocazie?

M.T.: În primul rând le doresc din tot sufletul multă sănătate! Le mai doresc să se bucure de tot ce își doresc de la viață alături de familiile lor și de toți cei dragi! Și, dacă îmi permiteți, prin intermediul dumneavoastră, aș dori să mai transmit ceva și celor care conduc destinele CE Oltenia și implicit pe ale salariaților acestei companii! Administrația CE Oltenia, Consiliul de Supraveghere, Ministerul Energiei și al Finanțelor, Guvernul și Parlamentul României trebuie să recunoască efortul nostru, al salariaților din CE Oltenia și să aprobe urgent Memorandumul prin care cerem rectificarea bugetului prin suplimentarea fondului de salarii. Salariații din CE Oltenia trebuie respectați pentru munca și efortul depus și nu mai pot fi mulțumiți doar cu vorbe și promisiuni!

Vizualizări: 4,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: