Manualele second-hand, afacere de sezon în licee

În acest moment în toate liceele din Gorj se fac afaceri cu manuale second-hand. Elevii care vând şi cumpără cărţi mai negociază, dar una peste alta ambele părţi ies în câştig. Elevii sunt conştienţi că în felul acesta economisesc nişte bani pentru că în librării manualele sunt foarte scumpe.

Manualele şcolare sunt o afacere de sezon pentru liceenii gorjeni. Luând în calcul preţurile mari cu care se comercializează manualele în librării, mai toţi elevii aleg să cumpere cărţile de la colegii mai mari cu care pot chiar să negocieze. În felul acesta, atât vânzătorii au de câştigat pentru că fac rost de bani, dar şi cumpărătorii pentru că fac economii. “Noi le-am cumpărat de la colegii mai mari sau în cel mai fericit caz le-am primit de la fraţi sau verişori şi cum nu mai avem nevoie de ele, mergem la colegii mai mici şi le vindem. Mai negociem la preţ dacă manualul nu este într-o stare bună. O carte care nu e ruptă sau scrisă se vinde în medie cam cu 15 lei, dar mai facem reduceri la cei care cumpără mai multe. Facem şi noi rost de bani, să luăm la rândul nostru manuale, iar colegii mai mici le ia la preţuri accesibile, pentru că în librării preţurile sunt mult mai mari”, a explicat un elev. 

Şi librăriile au profit în această perioadă, pentru că unii elevi aleg manualele noi, ce-i drept, la alte preţuri. Genul acesta de practici folosite de elevi sunt des întâlnite, mai ales în rândul celor care nu-şi permit să dea câteva sute de lei pe manualele şcolare.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: