Marciuc: Domnul Boza crede că aici merge ca în privat

Sindicalistul Adrian Marciuc se ia de viitorul manager al CE Oltenia. "Domnul Boza crede că merge ca la privat. A lucrat la 200-300 de oameni, nu la 15.000", a spus acesta, indignat de afirmaţia directorului Diviziei Strategie Dezvoltare conform căreia sindicatele din CE Oltenia au semnat planul administraţiei privind disponibilizarea a mii de mineri și energeticieni anual, până în 2020.

Reporter: Ați solicitat să luați parte la ședința Consiliului de Supraveghere de vineri. V-au răspuns cei din administrație?
Adrian Marciuc: Nu, nu am primit nici pentru întâlnirea cu supraveghetorii, nici în ceea ce privește solicitarea noastră de întrunire a comisie mixte în data de 12 decembrie, pentru discutarea primei de Crăciun. Înțelegem prin asta că n-au bani. Ce să înțelegem altceva? Că nu vor. Cu toate că am văzut un interviu al domnului director Boza în care spune că mergem bine, că avem cash, că se ia salariile la timp. Având în vedere că oamenii muncesc la program de 7 zile, în frig, ar putea suplimenta cu 150 de lei această primă, nu este mare efort. Așteptăm în continuare să ne solicite.

Rep.: Directorul Sorin Boza a declarat că liderii sindicali au semnat pentru planul de disponibilizări care prevede 2000 de disponibilizări anual. Așa este?
A.M.: Domnul Boza a făcut niște afirmații care nu știu ce suport au. Nu știu ce știe dânsul, referitor la programul de disponibilizări, de spune că a fost semnat de sindicate. Nu există așa ceva. Dacă știe dânsul că a semnat vreo federaţie sau cineva, să spună, pentru să sunt niște afirmații grave.

Rep.: Ce motiv ar avea să lanseze astfel de afirmații?
A.M.: Nu știu. Ne încearcă. Nu a fost nicio înțelegere cu administrația. A fost o discuţie pe programul de disponibilizări, pe care l-au prezentat pe 4 ani, dar nu este semnat de sindicate cum spune domnul Boza. Dacă știe că a semnat vreo federaţie, să spună, cu x, cu y. Ne încearcă. Domnul Boza a lucrat la privat. Crede că merge ca la privat. Domnul Boza a lucrat la 200-300 de oameni, nu la 15.000. Aşteptăm să rectifice domnul Boza fondul de salarii, nu aşa a spus? Aşteptăm cu interes. Dacă nu, sunt probleme mari. Poate găsim soluţii de a da banii pe decembrie, dar intrăm cu handicap în 2017. O să fie jale!

Vizualizări: 1,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: