Marciuc: Eu sunt pentru includerea sporurilor în salarii

Păreri împărţite în rândul sindicaliştilor din Complexul Energetic Oltenia cu privire la intenţia administraţiei de a include sporurile în salarii. Motivul ar fi acela că unii mineri au spor de carieră, alţii de periculozitate, diferenţe fiind şi între alte categorii de salariaţi. Administraţia vrea să elimine unele dezechilibre salariale, iar includerea sporurilor în salariul de bază ar da o imagine corectă a diferenţelor care există. Unele sindicate resping propunerea, altele sunt de acord.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, Adrian Marciuc, susţine demersul administraţiei privind includerea sporurilor în salarii. „Eu sunt pentru includerea sporurilor în salarii. Am făcut asta în trecut şi la Complexul Energetic Turceni, lucru care a fost benefic pentru salariaţi. La orice oră, printr-o legislaţie care poate să vină, pot dispărea aceste sporuri. Aşa, prin includerea în salariu, e mai sigur”, a spus Marciuc. Acesta a explicat că minerii de la Jilţ au spor de fidelitate, iar cei veniţi din SNLO spor de carieră.

„Este o mare prostie din partea subcomisiilor sindicale”, spune în replică liderul din zona Motru, Nicu Bunoaica. Acesta susţine că prin eliminarea sporului de carieră şi al celui de pericol nu mai sunt recunoscute condiţiile grele în care muncesc oamenii în carierele miniere. „Oamenii vor pierde enorm, vom pierde condiţiile deosebite, acesta este interesul administraţiei dintotdeauna, în complicitate cu cameleonii sindicali”.

Gheorghe Dobriţanu, directorul Direcţiei Miniere, declara zilele trecute că, după includerea sporurilor în salarii, vom vedea cu toţii că discrepanţele nu sunt atât de mari pe cât se spune.

Vizualizări: 3,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: