Mare victorie a României, în acest weekend

Știu, fotbalul din Liga I nu este chiar o preocupare nobilă. Dar hei, priviți partea bună a lucrurilor: aș fi putut vorbi despre Eurovision. Care este de departe cea mai jenantă preocupare umană posibilă. Dar poate sunt doar eu cel care nu înțelege, așa cum mi-a explicat o tipă pe Facebook, „muzica ușoară”. Exact! De ce ar fi cineva pasionat de o formă de artă care se autodeclară „ușoară”?! Bine că n-au zis direct că Eurovision e un concurs de muzică proastă.

Și, oricum, nu despre fotbal în sine aș vrea să vorbim. Ci despre o idee. Ideea că, în acest weekend, o țară întreagă a repurtat o victorie importantă împotriva unui personaj extrem de nociv. Gigi Becali are aproape toate caracteristicile unui model prost și ale unui român deplorabil. E misogin, e rasist, e fanatic religios, e ipocrit și fals, în fanatismul lui fără legătură cu credința, e infractor, e trufaș, e semi-analfabet, e „jmeker”, e farseur, e agresiv, e lipsit de empatie și, mai presus de toate, e convins că se pricepe la toate. Și, chiar și în puținele caracteristici negative unde Gigi nu reușește să exceleze, vin din spate cei din restul clubului, în frunte cu MM Stoica, care umplu perfect tot peisajul jegos al unei echipe care ar fi bine să dispară.

Victoria Viitorului de alaltăieri, în campionat, este, din toate motivele de mai sus, un pas înainte important pentru România. Dacă această victorie va fi secondată și de încă două evenimente care e foarte probabil să se petreacă, în viitorul apropiat, s-ar putea să fie una totală. Mă refer, în primul rând, la revenirea adevăratei Steaua în competiție. Știu, e un club comunist, e greșit și lipsit de fair play ca statul să se mai implice în competiții sportive unde rivalii sunt privați, dar chiar și așa, chiar și brand comunist fiind, chiar și cu generalii ăia dubioși la conducere, Steaua tot va fi mereu un nume mai curat și mai demn decât mizerul fcsb.

Cât despre al doilea eveniment care sper că va pune punct acestui personaj nefast al istoriei recente (așa cum i-a fost punct și fratelui lui în manifestări și simțiri, Mititelu), acesta se referă la procesul aflat pe rol în care Armata cere despăgubiri clubului lui Becali pentru toți anii în care a folosit ilegal numele „Steaua”. Iar anii aceștia sunt mulți și profitul încasat de Gigi în acest timp e imens. E de așteptat, deci, ca instanța să-l scoată dator cu multe zeci sau chiar sute de milioane către Armată. Și acela va fi, finalmente, sfârșitul fcsb și, sper eu, și al acestui personaj  care este întruchiparea a tot ceea ce a mers prost în România după Revoluție.

Vizualizări: 1,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: