Marea împădurire. Sute de mii de puieţi plantaţi în Gorj

Direcţia Silvică Gorj a demarat joi, 15 martie, acţiunea „Luna plantării arborilor”. Circa 350.000 de puieţi forestieri vor fi plantaţi în toate ocoalele silvice proprii de pe raza judeţului.

Prima acţiune a avut loc la Bârseşti. Pădurarii Ocolului Silvic Târgu Jiu au fost ajutaţi de elevi şi angajaţii de la instituţiile de mediu. „Se execută împăduriri integrale pe o suprafaţă de un hectar cu puieţi de frasin şi cer, cu un număr de 5000 de puieţi la hectar. Au participat elevi voluntari de la Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu» şi Școala «Gheorghe Tătărăscu», angajaţi de la Garda de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

În primăvara acestui an vor fi executate împăduriri integrale pe o suprafaţă de 60 de hectare pe raza celor 11 ocoale ale Direcţiei Silvice Gorj. Vor fi făcute şi completări acolo unde nu s-au prins puieţii, pe 22 de hectare, dar şi refaceri pe 12 hectare, acolo unde plantaţiile au fost afectate de secetă. Astfel de situaţii sunt mai des întâlnite pe raza ocoalelor de deal: Turceni, Motru, Cărbuneşti şi Târgu Jiu.

Vor fi folosite în această campanie de împăduriri peste 344.000 de puieţi forestieri. „Puieţii sunt din pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice. Sunt din speciile molid, brad, stejar, gorun, frasin, salcâm, paltin şi plop”, a mai precizat şeful Direcţiei Silvice Gorj.

Tot în această primăvară se vor executa lucrări în pepiniere pentru producerea de puieţi pe raza ocoalelor silvice. Vor fi efectuate semănături în solarii pe o suprafaţă de 400 de mp cu sămânţă de molid, dar vor fi şi mutări de puieţi din solarii în câmp deschis, pe o suprafaţă de 53 de ari. De asemenea, vor fi efectuate semănături cu salcâm pe o suprafaţă de 53 de ari.

Vizualizări: 1,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: