Marian Ardeiu, primar Samarineşti: Nu-mi dau demisia! O să stau până în ultima zi la serviciu

Marian Ardeiu ar putea rămâne primar la Samarineşti, chiar dacă a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Edilul spune că sunt în discuţii câteva proiecte de legi privind incompatibilităţile aleşilor locali ce l-ar putea ajuta să-şi ducă la bun sfârşit mandatul. Între timp, Ardeiu a scos la concurs postul de administrator public, în ideea ca viceprimarul să aibă un ajutor, dacă el va părăsi totuşi primăria. „Nu e pentru mine”, spune răspicat primarul PSD.

Reporter: Aţi scos la concurs postul de administrator public al Primăriei Samarineşti. Care este motivul?

Marian Ardeiu: În situaţia în care eu voi pleca, trebuie să rămână cineva care să se poată ocupa în continuare de proiecte. Nu se ştie când se vor face alegeri şi proiectele semnate anul acesta au devenit contracte şi au valoare foarte mare, iar cineva trebuie să răspundă de ele. Am încredere în domnul viceprimar, dar, eu ştiu, se va descurca singur? Noi am fost o echipă. Acum, rămânând singur, o să-i fie greu, nu ştiu dacă se va descurca.

Rep.: Dvs. vă puteţi înscrie la acest concurs?

M.A.: Nu. Sunt inginer zootehnist, dacă vă uitaţi la condiţii, o să vedeţi că nu corespund. Nu e pentru mine. Noi mai avem posturi în organigramă, dar nu o să rămân în primărie. Să stea liniştiţi cei care urmăresc prostii de genul acesta. O să mă întorc la serviciul meu şi după aceea voi mai vedea. Dar, demisia nu mi-o dau, fiindcă sunt nişte legi şi s-ar putea ca una din ele să treacă şi atunci dacă îmi dau demisia, o să-mi pară rău. O să stau până în ultima zi la serviciu. Este un post de agronom în organigramă, nici pentru acela nu mă bag, nu îl scot la concurs. L-or scoate ceilalţi. La acela aş putea veni şi prin transfer, că sunt funcţionar public la Primăria Motru, dar nu vreau.

Rep.: Spuneţi că se poate schimba legislaţia în favoarea dvs.?

M.A.: Nu se întoarce în favoarea mea, dar sunt nişte legi care au trecut în cele două camere. Una din ele a fost întoarsă de preşedinte. Nu le ştiu pe dinafară, şi atunci probabil că o să pot să fac o revizuire a sentinţei într-un regim de urgenţă şi să stau până la sfârşitul mandatului. Oricum, nu o să mai candidez pentru alt mandat, pentru că m-am săturat. Chiar nu mai vreau. Pentru asta am scos postul de administrator şi asta e. Cine nu are condiţii nu o să vină, sunt nişte condiţii destul de grele, dar omul acesta trebuie să răspundă cu capul de banii acestei comune. Sper să vină candidaţi din mai multe părţi.

Rep.: Şi renunţaţi definitiv la administrarea comunei?

M.A.: O să ajut cu cât pot, dacă o să rămână cumva echipa mea mai departe. Nu o să-i las. Oarecum, am acumulat ceva experienţă. Fără supărare, o să-i ajut doar pe ai mei. Pe cei străini... îmi pare rău. Să o ia şi ei de la zero. Să-şi facă o agendă de telefon, probabil o să dureze câţiva ani să şi-o facă.

Vizualizări: 2,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: