Mariana Ionescu Căpitănescu cântă la festivalul care-i poartă numele

Sărbătoare mare se anunţă în weekend la Dănciuleşti. Asta pentru că duminică, 15 aprilie, va avea loc cea de-a V-a ediţie a Festivalului Cântecului, Dansului şi Portului Popular „Mariana Ionescu Căpitănescu”.

La eveniment va cânta inclusiv interpreta în cinstea căreia a fost organizat acest festival. De asemenea, sute de tineri din tot judeţul vor avea reprezentaţii cu acest prilej. Evenimentul este organizat de Primăria Dănciuleşti şi va avea loc pe baza sportivă a şcolii din localitate. Scena a fost amenajată.

Ca de fiecare dată, bugetul pentru acest festival este unul de austeritate, dat fiind faptul că banii sunt din bugetul local. Pentru a le asigura participanţilor hrana şi ce mai este nevoie, primarul Ion Andronescu a făcut chetă. „Anul acesta am alocat 5000 de lei, aceştia sunt. Restul îi suport eu, viceprimarul şi un prieten-doi. Asigurăm mâncarea şi tot ce înseamnă restul pentru copii, pentru participanţi. Festivalul este cu tradiţie şi, sincer să fiu, nici n-am vrut să-l facem, dar am zis să punem mână de la mână şi să rezolvăm. Ne gândeam să renunţăm la festival sau să-l facem, dar într-o formulă mai restrânsă”, a explicat Ion Andronescu, primarul comunei Dănciuleşti.   

La festival au fost invitate şi autorităţile judeţene. Timp de trei ore vor evolua copiii, soliştii şi dansatorii din cadrul ansamblurilor folclorice invitate de la: Ţânţăreni, Baia de Fier, Turceni, Stoina, Cruşeţ, Căpreni, Peştişani etc. Mariana Ionescu Căpitănescu va avea reprezentaţii, alături de alţi artişti invitaţi. Primăria va acorda diplome de participare şi un trofeu. „Duminică, 15 aprilie, vă invit la Dănciuleşti, unde vom avea o manifestare artistică frumoasă”, a fost mesajul interpretei Mariana Ionescu Căpitănescu, născută în comuna gorjeană.

Vizualizări: 1,341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: