Marii datornici din Meteor, căutaţi de executori

Au palate şi maşini de lux, dar sunt datori vânduţi la stat. Vorbim de majoritatea rromilor din Cartierul Meteor care nu şi-a plătit taxele şi impozitele locale de ani buni. Doi inspectori ai Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale au fost ieri la marii datornici şi au încercat să recupereze din datorii, însă fără niciun rezultat. Rromii nu au de unde să-şi plătească dările pentru că, spun ei, nu mai au banii pe care i-au avut o dată, atunci când şi-au făcut palatele.

Inspectorii Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale au mers ieri în Cartierul Meteor şi au încercat să recupereze de la marii datornici o parte din bani, însă fără prea mari rezultate. Inspectorilor le este destul de greu să pună sechestre pe bunuri, pentru că rromii au palatele nemobilate şi nu au ce să le ia. Numai două autoturisme au fost luate până acum de la datornici. „Avem familii care au de dat peste 200 de milioane la impozite şi amenzi. De exemplu, avem o familie de rromi care datorează 280 de milioane de lei vechi şi nu avem cum să-i executăm, pentru că nu au nimic în casă şi ei stau toţi într-o singură cameră. Pur şi simplu nu găsim lucruri de valoare pe care să punem sechestru ca apoi să le valorificăm”, a spus inspectorul de la taxe şi impozite.

Şi-ar vinde palatele, dar nu au cumpărători

Familiile de rromi care au primit  vizita inspectorilor datorează sute de milioane la stat şi se plâng că nu au bani să le achite. Dacă e nevoie ar fi dispuşi să-şi vândă palatele însă nu prea au clienţi. „Nu avem de unde să dăm bani. Nu avem serviciu, nu avem ajutoare sociale şi nu avem nici ce să mâncăm. Când am avut bani le-am plătit, dar acum nu mai avem de unde. Dacă este nevoie le vindem, dar nu le cumpără nimeni. Noi am făcut palatele când aveam bani”, a spus un datornic.

Rromii din Meteor au ajuns acum să se gândească la perioada de dinainte de revoluţie, pentru că atunci aveau bani şi îşi achitau dările la stat. O familie de rromi stă chiar şi acum cu tabloul lui Nicolae Ceauşescu în casă. ”Pe timpul lui Ceauşescu era foarte bine. Atunci ne-am făcut palatele şi atunci aveam bani să plătim şi impozitele. Acum nu mai avem. Aşa e situaţia”, a explicat un rom din Meteor.

Pleacă în străinătate să scape de datorii

Rromii susţin că au datorii pentru că nu au bani şi de aceea sunt nevoiţi să plece la muncă în Franţa. „Noi plecăm în Franţa că acolo este bine. Ne ducem la groapa de gunoi, găsim fier vechi, cupru şi câte ceva de mâncare. Noi ne descurcăm acolo şi o ducem bine. Nu murim de foame ca în ţară. Acolo nu ne întreabă nimeni dacă ne-am plătit sau nu impozitele. Nu avem ce să căutăm aici în ţară”. 

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: