Marin Condescu: Pandurii va cere despăgubiri în instanţă

Reprezentantul Adunării Creditorilor de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a precizat vineri, la Radio Infinit, că Pandurii va putea juca pe noul stadion imediat ce acesta va fi dat în folosinţă: „Proprietarul, Primăria Târgu Jiu, nu poate rezilia contractul de comodat cu Pandurii Târgu Jiu pentru folosirea stadionului. Nu poate decât să despăgubească clubul, să se ajungă la un acord asupra sumei şi să plătească. Din momentul în care stadionul se va da în folosinţă, Pandurii va putea juca pe stadion. Ar fi trebuit să intrăm de doi ani, conform contractului”.

La mai bine de doi ani de la intrarea în insolvenţă s-au identificat vinovaţii pentru situaţia actuală de la Pandurii şi clubul le va solicita acestora despăgubiri.

De asemenea, Marin Condescu a declarat că echipa a avut o serie de pierderi, atât prin demolarea investiţiilor făcute în stadion timp de aproximativ 15 ani, investiţii făcute cu aprobarea membrilor asociaţi, prezentând documente în acest sens, dar şi din neîncasarea banilor pe biletele de intrare la meci, ştiut fiind că Pandurii avea cea mai bună medie de spectatori din liga I înainte de demolarea stadionului, pentru că avea foarte mulţi abonaţi. „În afară de pierderile generate de investiţiile pe care Pandurii le-a făcut în stadion de-a lungul timpului, şi nu am mai putut să ne folosim de ele timp de aproximativ cinci ani, să nu uităm că Pandurii a fost privat de media de spectatori de cel puţin 7000 de oameni care veneau la meciurile de pe Stadionul Municipal. De asemenea, Pandurii a pierdut jucători de cel puţin 10 milioane de euro în această perioadă, de când asociaţii nu şi-au plătit cotizaţiile. Acestea se vor imputa celor care au decis să ducă clubul în insolvenţă, Pandurii va cere despăgubiri în instanţă. Pentru că banii pe care i-au adus acei jucători, mă refer la drepturile de televizare sau banii care s-au obţinut din vânzare de jucători, au fost folosiţi pentru salariile lor, ale celor care au condus clubul”.

Vizualizări: 1,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: