Mașinile parcate neregulamentar de târgujieni vor fi ridicate de Transloc

Administrația locală din Târgu Jiu le-a pus gând rău celor care parchează mașinile în locuri nepermise. Un regulament privind procedura de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate și parcate neregulamentar pe domeniul public și privat al municipiului a fost avizat de Consiliul Local, urmând ca de ridicarea mașinilor să se ocupe Transloc, societatea care asigură transportul în comun în municipiu.

Măsura ridicării va fi dispusă de agenții Poliției Municipiului Târgu Jiu de la Biroul Rutier sau ai Poliției Locale-Serviciul Circulație Rutieră, în baza unei dispoziții de ridicare. Ridicarea vehiculelor se va realiza de către societatea Transloc, căreia i-a fost delegat, prin atribuire directă, serviciul public de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar. Contractul privind delegarea gestiunii este pentru o perioadă de 4 ani.

Ridicarea vehiculelor se va face doar de luni până vineri, între orele 8 și 20. În regulament se mai arată și că ”în caz de intervenție rapidă (situații de urgență) programul activităților este în intervalul orar 00-24”.

Nu se știe cu exactitate când va începe ridicarea mașinilor

Transportarea mașinilor ridicate se va face numai cu vehicule specializate, care asigură preluarea în totalitate a vehiculului transportat pe caroseria vehiculului transportor. Totodată, în regulament se mai arară că operațiunea de ridicare încetează dacă la vehicul se prezintă conducătorul auto, înainte de inițierea transportului. Cheltuielile aferente operațiunilor vor fi suportate de șoferii mașinilor parcate neregulamentar, asta dacă va dori să-și recupereze autovehiculele. Tarifele pentru efectuarea serviciului de ridicate, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar vor fi aprobate prin hotărâre de Consiliu Local. 

Autoritățile locale spun că nu știu de când vor începe să ridice mașinile parcate după ureche. ”Mai durează. Nu pot să spun când. Legea spune că fiecare Consiliu în parte decide. Atâta timp cât cei de la Cluj au început primii și în țară sunt foarte multe care n-au început, e o legislație nouă. Până la sfârșitul anului mai mult decât sigur”, a declarat Constantin Răduțoiu, șeful Direcției Juridice și Administrație Publică din cadrul primăriei. 

Discuții aprinse în Consiliul Local despre atribuirea directă către Transloc

Consilierul local Mihai Paraschiv nu a fost de acord ca societatea Transloc să preia contractul. A solicitat, în ședința de Consiliu Local de luni, să fie organizată o licitație la care să participe firme private. ”Mă deranjează încredințarea directă către Transloc, pentru că nu este o chestiune sănătoasă din punct de vedere economic. Mi se pare normal ca acest serviciu să fie scos la licitație. Transloc nu dispune de un vehicul specializat pentru ridicarea și transportul autovehiculelor, înseamnă o cheltuială mare, presiune pentru bugetul loc și nu avem certitudinea că această lege nu va suferi modificări în următoarele 6 luni sau un an. Ne vom trezi cu un autovehicul cumpărat la care ne vom uita și nu-l vom putea folosi”, a comentat Mihai Paraschiv.

Acesta a fost apostrofat dur de către pesedista Iulia Vînă, care i-a replicat liberalului că nu i se pare normal ca banii din recuperarea mașinilor să intre în contul unei firme private.

Regulamentul nu era necesar acum, crede consilierul Eduard Lădaru. ”Dacă eram primarul municipiului Târgu Jiu veneam pentru construirea de parcări și după aceea cu proiect pentru ridicarea mașinilor dar vedem mărețele planuri ale domnului primar Romanescu sunt de ridicarea mașinilor. Ne așteptăm ca în continuare să vină cu creșteri și de taxe și impozite pe care personal le voi vota. Am votat și proiectul de ridicare a mașinilor pentru că municipiul Târgu Jiu l-a dorit pe Marcel Romanescu și sunt de acord să nu mă opun domnului Marcel Romanescu în Consiliul Local”, a spus Eduard Lădaru. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: