Măsuri de ordine la meciul Pandurii-Steaua

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj şi din  Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi F.C.Steaua Bucureşti, în cadrul turului Campionatului Naţional de Fotbal, care se va desfăşura duminică, 21 octombrie, pe stadionul Municipal din Tg-Jiu, începând cu ora 21,30.

Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad de risc preliminar, ridicat.

Pentru asigurarea măsurilor de ordine la partida de fotbal dintre echipele  C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi F.C. Steaua Bucureşti, jandarmii, în cooperare cu efective din I.P.J. Gorj, I.S.U.J.Gorj, Poliţiei Locale Tg-Jiu şi ai societăţii specializate de pază, vor asigura măsurile de ordine publică în interiorul stadionului, în zona apropiată şi imediată a stadionului, pe traseele de afluire şi defluire ale spectatorilor şi protecţia delegaţiilor echipelor şi oficialilor cu misiunea de a preveni săvârşirea de fapte antisociale.

În urma desfăşurării şedinţei de cooperare a forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică s-au stabilit detaliile privind organizarea şi desfăşurarea acestei partide de fotbal, rezultând următoarele:

      -     porţile de acces, se vor deschide în ziua de 21.10.2012,  începând cu ora 19.00, accesul spectatorilor în incinta stadionului, efectuându-se pe bază de documente de acces. 

        -    biletele se vor comercializa în zilele de 19 şi 20.10.2012, între orele 09.00-18.00 şi 21.10.2012, între orele 09.00-15.00, la casele de bilete dispuse la poarta principală de acces nr.1 în baza sportivă.

-         Partida de fotbal este televizată de către postul de televiziune DIGI SPORT

-         controlul corporal al publicului la intrarea în stadion, accesul publicului, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se va realiza cu efective de poliţişti locali din Poliţia Locală Tg-Jiu şi agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

-         8 suporteri ai echipei F.C. Steaua Bucureşti au aplicată măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive;

-         3 susţinători ai echipei C.S. Pandurii  Lignitul Târgu-Jiuau aplicată  măsura complementară  de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive

Spectatorii trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele de deplasare către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta stadionului iar la solicitarea forţelor de ordine, au obligaţia să prezinte documentele de acces şi actele de identitate.

Spectatorilor, le este interzis să pătrundă în stare vădită de beţie, să introducă în stadion băuturi alcoolice, bannere, afişe, steaguri care conţin texte cu conţinut obscen.

Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice şi să se delimiteze de orice formă de violenţă ce ar putea conduce la manifestări violente, întrucât nu vor fi tolerate nici un fel de acţiuni de natură să tulbure buna desfăşurare a acestui eveniment.

Jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zona apropiată şi imediată a stadionului, până la perimetrul zonei delimitate de porţile de acces în arena sportivă, prin organizarea barajelor de filtrare, patrule de ordine publică cu câini serviciu, în scopul prevenirii săvârşirii de fapte antisociale.

Se va efectua control corporal riguros al spectatorilor şi se va interveni pentru restabilirea ordinii publice în interiorul stadionului dacă se constată că în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi. Pentru prevenirea situaţiilor care ar putea produce greutăţi în desfăşurarea meciului de fotbal, jandarmii gorjeni adresează publicului spectator recomandarea să se respecte normele de conduită, de fair-play şi să se dea dovadă de spirit civic.

COMPARTIMENTUL INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: