Meciurile europene ale U Craiova, la Târgu Jiu?!

În timp ce suporterii puțini pe care Pandurii îi mai are după ce a ajuns să fie codașă în clasament își fac griji pentru supraviețuirea echipei și așteaptă ca aceasta să joace pe noul stadion de la Târgu Jiu, fanii Universității Craiova își fac planuri pentru jocurile pe care echipa lor ar putea să le dispute la vară în competițiile europene tocmai pe arena ce se ridică în centrul municipiului. Firma de construcții și muncitorii care lucrează aici au recuperat de mult întârzierile pe care le aveau în grafic și au reușit să avanseze cu lucrările atât de mult încât trag speranțe că la începutul lunii iunie stadionul cel nou poate fi predat spre administrare autorităților locale din Târgu Jiu.

Primarul interimar Aurel Popescu a confirmat miercuri că lucrările vor fi gata în iunie, vineri el urmând să aibă o întâlnire la Craiova cu reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea pentru a discuta varianta ca meciurile din Europa League ale oltenilor să se dispute la Târgu Jiu. Stadionul craiovenilor va fi gata spre toamnă, ceea ce încurcă planurile pe care Universitatea le avea pentru a juca meciurile din tururile preliminarii ale Europa League pe teren propriu. Ca urmare, mai rămâne varianta de a urca pe Jiu în sus și a disputa cel puțin o partidă de nivel european la Târgu Jiu, așa cum, în anii trecuți, Pandurii mergea la Cluj pentru a juca meciurile pe care le avea în Europa League.

Universitatea Craiova se află în play-off-ul campionatului și, indiferent de poziția ocupată, poate juca în Europa League. O eventuală câștigare a campionatului poate duce echipa din Bănie și în tururile preliminarii ale Champions League, dar varianta aceasta este mai puțin probabilă. Pandurii, în schimb, a rămas în play-out și încearcă din răsputeri să se mențină în Liga I, până acum echipa antrenată de Flavius Stoican nereușind să obțină vreo victorie pe anul 2017.

Vizualizări: 4,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: