Medic acuzat că a furat… un maidanez. A vrut să-l salveze!

Un medic veterinar din Târgu Jiu este anchetat de poliţişti pentru infracţiunea de furt, după ce a luat o căţea şi trei puiuţi din padocul de la Cărbuneşti. Costi Bărbat văzuse pe facebook că animalele riscau să moară îngheţate şi a sunat veterinarul din zonă pentru a-i spune că vine să îi ia. Când a ajuns, medicul tocmai plecase, iar Bărbat a sărit gardul pentru a lua animalele. Nici prin gând nu îi trecea ce avea să urmeze.

 Costi Bărbat are un cabinet sanitar-veterinar în apropiere de Piața Mică din Târgu Jiu, fiind un iubitor al animalelor de când se știe. Zilele trecute, prieteni de pe Facebook i-au prezentat fotografii din padocul de la Târgu Cărbunești, cu o cățea care tocmai fătase trei pui și care stătea afară, la minus 10-15 grade Celsius, cât s-a înregistrat în perioada gerului. Medicul spune că a încercat să ia legătura cu reprezentanţii padocului pentru a face o adopţie legală a câinilor, numai că a constatat că lucrurile tărăgănează. El a apreciat că viaţa câinilor era pusă în pericol și, ca urmare, i-a sunat pe reprezentanţii padocului spunându-le pleacă din Târgu Jiu spre ei și că în circa 40 de minute ajunge la Târgu Cărbunești pentru a prelua cât mai repede căţeaua şi puii săi. Surpriza a fost că medicul sanitar veterinar cu care ar fi trebuit să se întâlnească și care îi este coleg de breaslă nu l-a mai așteptat.

„Când am ajuns acolo o doamnă mi-a spus că domnul doctor tocmai plecase. Știam din pozele pe care le primisem pe Facebook de la cei care îmi aduseseră cazul la cunoștință cum arată cățeaua și atunci am decis să sar gardul. Am sărit, am dus-o mai întâi pe ea la mașină, iar apoi m-am întors după puiuți și i-am luat și pe ei la mașină”, povestește medicul. Animalele pe care le-a luat sunt corcituri, adică maidanezi, nefiind animale de rasă, pentru a se crede că ar fi putut să le vândă pe bani buni. Costi Bărbat a apucat însă doar să ajungă la Târgu Jiu că a și fost sunat să se întoarcă la Târgu Cărbunești, polițiștii fiind cei care l-au sunat și i-au cerut să vină și cu animalele întrucât a fost reclamat că a comis un furt. În condițiile în care străzile sunt pline de maidanezi, iar autoritățile au scăpat fenomenul de sub control, medicul bine intenționat s-a dus la audieri, după ce a explicat cum stau lucrurile până și polițiștii fiind de acord ca atât cățeaua, cât și puii ei să rămână în grija sa, acum cu toții fiind bine îngrijiţi în cabinetul de la Târgu Jiu al lui Costi Bărbat.

 „Picăm în groapa de ridicol”

Asociația Pro Animals condusă de Carmela Șerbănoiu este cea care se ocupă și de padocul de la Târgu Cărbunești, fiind singura asociație de acest gen din județ. Șerbănoiu spune că în ultimele luni asociația a cheltuit peste 40.000 de lei pentru a îngriji câinii de la Târgu Cărbunești. Ea e de părere că, dacă ar fi avut răbdare să parcurgă toate etapele legale, medicul ar fi putut să ia acasă fără probleme cățeaua și puii. „Noi avem acolo o doamnă care e reprezentanta asociației și care, de câteva ori pe zi, vine și îngrijește de animale. S-a gândit că va fi trasă la răspundere de către cei de la Primărie, temându-se că va fi acuzată că l-ar fi ajutat pe respectivul să fure câinele din adăpost. Pur și simplu a depus această plângere pentru a justifica lipsa câinelui. Mi se părea normal ca domnul să fi așteptat câteva minute până venea medicul cu care putea parcurge procedurile de adopție. Acolo nu e singurul câine cu pui, sunt și alții pentru că sunt foarte multe animale de care noi trebuie să ne ocupăm”, a spus Carmela Șerbănoiu.

Medicul veterinar reclamat pentru furt s-a împrietenit deja cu cățeaua și puii acesteia, după ce i-a luat în grija sa la cabinetul pe care îl are în Târgu Jiu. Iubitorii de animale sunt alături de acesta și spun că situația este atât de ridicolă încât nu s-ar fi putut gândi vreodată că o faptă bună e răsplătită cu o anchetă penală. „E incredibil unde s-a ajuns. Suntem la un pas de groapa de ridicol, picăm cu toții în ea, dacă am ajuns să facem anchete pentru un câine comunitar care e luat să fie salvat, nu din alte motive. Avem atâția câini fără stăpân, iar noi ne ocupăm de un furt. Sper ca toată povestea să se termine cu bine pentru toată lumea. Din fericire, e un final fericit pentru cățelușă și puii ei, acum sper să fie la fel pentru toți cei implicați în această poveste”, a spus o iubitoare de animale după ce a aflat de povestea în care a fost implicat medicul târgujian.

Vizualizări: 4,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: