Medic șef nou la Cardiologie

Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu are medic șef nou după demisia cardiologului Ion Mălăescu. Managerul unității medicale, Tiberiu Tătaru a precizat că în locul lui Mălăescu, șef va fi Grigore Lupescu, medic cardiolog de peste 20 de ani în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Mălăescu și-a dat demisia din cauza stresului.

Cardiologul Grigore Lupescu este noul medic șef al secției de Cardiologie din Spitalul Județean. Acesta a acceptat să conducă secția la propunerea managerului Tiberiu Tătaru. „Am numit în locul doctorului Mălăescu, ca medic șef, pe doctorul Lupescu. Domnul doctor Mălăescu a rămas în continuare ca medic pe secție. Funcția urmează să fie scoasă oricum la concurs anul viitor, pentru că acum nu mai este timp. Domnul doctor Lupescu are mai bine de 20 de ani în spital și a vrut să preia funcția”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Grigore Lupescu este fiul cardiologului Grigore Lupescu, primul cardiolog care a vorbit despre efectele benefice ale nitroglicerinei și a descoperit că este o strânsă legătură între cariile dentare și bolile de inimă. Grigore Lupescu tatăl este una dintre cele o mie de personalități remarcabile din întreaga lume. Fiul acestuia, Grigore Lupescu a publicat, împreună cu tatăl său, numeroase lucrări ştiinţifice la diverse congrese locale, naţionale şi internaţionale. Ion Mălăescu, fostul șef de secție, a demisionat în urmă cu câteva săptămâni din cauza stresului datorat numărului mic de medici cardiologi pe secție.

Vizualizări: 7,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: