Medici noi la Spitalul din Novaci. Când îşi încep activitatea

Spitalul Orăşenesc Novaci va avea medici noi pe Compartimentul de Primiri Urgenţe, dar şi pe Recuperare Medicală şi Neurologie. Cea din urmă secţie va funcţiona la Novaci din ianuarie 2018, tot de atunci urmând să vină şi un neurolog nou în unitate.

Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Novaci funcţionează în prezent cu un singur medic urgentist, urmând ca de luna viitoare să-şi înceapă activitatea şi o rezidentă. Este vorba de medicul Anida Ţiblea, spune conducerea unităţii spitaliceşti. „A fost medic rezident la noi. O să avem doi medici pe Urgenţe. Este suficient, având în vedere că este doar un compartiment”, a spus Emil Grigore, directorul Spitalului Orăşenesc Novaci. Începând cu ianuarie 2018, la spitalul Novaci va funcţiona şi un compartiment de Neurologie. Tot atunci va fii cooptat şi un medic neurolog nou. Este vorba de medicul Ilariana Tabacu. „Neuroloaga a fost rezidentă fără post şi având în vedere că noi înfiinţăm compartiment, o să vină la noi, este gorjeancă. O să facem acest compartiment să vedem cum merge şi cum ne descurcăm, că nu prea avem paturi”, a declarat Emil Grigore, directorul Spitalului Novaci.

Medic nou va fi şi pe secţia de Recuperare Medicală. Doctoriţa care va veni aici se numeşte Angela Minodora Albu. Cu aceste noi cooptări, spitalul din Novaci n-ar mai avea deficit de medici. Acum, conducerea spitalului speră doar să primească sprijin din partea primăriei să pună lifturi în unitatea medicală. „Chiar dacă nu primim bani de la minister, îl punem din fonduri proprii, cu sprijinul primăriei, costă în jur de 70 de mii de euro. Am demarat actele premergătoare”, a declarat Emil Grigorie, directorul Spitalului din Novaci.

Vizualizări: 3,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: