Medici noi la spitalul din Novaci

Doi medici noi vor lucra în cadrul Spitalului Orăşenesc Novaci. Este vorba de specialişti în neurologie, care îşi vor începe activitatea de la 1 martie. Astfel, pacienţii cu afecţiuni neurologice nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spitalele de urgenţă de la Târgu Jiu şi Târgu Cărbuneşti.  

Odată cu angajarea celor doi medici va deveni funcţional şi Cabinetul de Neurologie din Ambulatoriul spitalului. La concursurile organizate pentru cele două posturi s-au înscris două candidate. Este vorba de Ilariana Tabacu, originară din Peştişani, care a urmat rezidenţiatul la Timişoara, şi Ramona Jugănaru, din Târgu Jiu, medic la Lupeni, judeţul Hunedoara. Conducerea spitalului şi-a exprimat deja intenţia de a înfiinţa o secţie de Neurologie în cadrul unităţii spitaliceşti. „Îşi vor începe activitatea cu 1 martie, cadou de Mărţişor şi pentru dumnealor, dar şi pentru noi. Cabinetul este pregătit, urmează să schimbăm structura, să facem compartiment”, a explicat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Unitatea medicală are nevoie şi de medic anestezist. Pentru operaţiile planificate, unitatea colaborează cu doi anestezişti de la Târgu Jiu şi Târgu Cărbuneşti. „A luat cineva postul de medic rezident, o doamnă din Republica Moldova, care este specialistă. Dacă îi vor recunoaşte câteva din diplomele dânsei, ar putea în 2 ani să ajungă. A venit, a văzut spitalul. Până atunci, dacă am găsi unul, ar fi foarte bine. Am tot scos postul la concurs, dar nu s-a prezentat nimeni. O să-l mai scot”, a explicat Emil Grigore.   

Conducerea spitalului este în tratative cu o asociaţie de medici din Belgia, care este dispusă să trimită câţiva doctori, pe o perioadă determinată, care să lucreze pe secţiile problematice ale unităţii din Gorj. La Spitalul Novaci este nevoie de ajutor la Secţia Ginecologie, unde sunt probleme dat fiind faptul că nu există un anestezist care să asigure permanenţa.

Vizualizări: 8,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: