Medicii de la Urgenţe ameninţă cu greva. Vor sporurile înapoi!

Mai mulţi medici din Gorj au semnat o scrisoare către ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în care îi cer să anuleze Anexa 10, care plafonează sporurile din sistemul medical la 30%. Scrisoarea este semnată de medicii de la ATI din cadrul Spitalului Târgu Jiu.

Medicii avertizează asupra riscului declanşării unor proteste. „Colectivul secţiei ATI din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu se alătură colegilor din clinicile ATI în măsurile de protest la care se va recurge în cazul adoptării unui regulament de sporuri neadecvat şi vom recurge la măsuri de protest ce vor consta în refuzul de a asigura activitatea normală de lucru privind programul operator”, se arată în documentul semnat de mai mulţi medici.

Medicii semnatari sunt: Ion Creţu, Tatiana Grecu, Lucian Antohi, Mircea Şerban, Violeta Morgan, Rodica Minodora Dahnovici, Valeriu Stavilă, Rodica Dîrnu, Gabriela Ionescu, Alin Constantin Dănăiaţă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că veniturile medicilor nu vor scădea, menţionând că nu va fi retrasă Anexa 10 privind sporurile în sectorul sanitar. „Trebuie să respectăm legea. Asta trebuie să înţeleagă toată lumea. Fiecare are dreptul să facă ceea ce doreşte. Noi am făcut nişte propuneri, spunem noi pertinente astfel încât să avem grijă de fiecare angajat din sistemul sanitar începând cu medicii cărora le-a crescut salariul de încadrare şi veniturile nu scad. Anexa 10 este construită pe baza legii 153 care prevede limitarea sporurilor la 30%. Calculele sunt foarte clare - veniturile medicilor nu scad. Prin această anexa 10 am încercat o echilibrare a veniturilor astfel încât niciun angajat din sistemul de sănătate să nu piardă din venitul avut în februarie 2018. Această anexă este valabilă pentru anul 2018. Începând cu 2019, când alte categorii de personal vor intra în grila Legii 153, diferenţa rămasă va creşte cuantumul sporurilor acordat medicilor”, a afirmat demnitarul.

Vizualizări: 2,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: