Medicii din „Mafia Permiselor”, în așteptarea verdictului

Sfârșitul de an este unul cu emoții uriașe pentru medicii inculpați în dosarul „Mafia Permiselor”, dosar în care au și fost reținuți și arestați preventiv pentru diverse perioade de timp în 2013 și 2014. Dosarul este cel în care câțiva instructori și patroni de școli auto din Gorj au primit deja condamnări definitive cu suspendare după ce și-au recunoscut faptele. Medicii trimiși în judecată de Parchetul General au respins acuzațiile ce le-au fost aduse și au făcut tot ce a fost posibil să își demonstreze nevinovăția în instanță.

Tribunalul Gorj a stabilit pentru săptămâna viitoare termenul la care ar urma să pronunțe verdictul cu privire la vinovăția inculpaților din acest dosar. Cap de afiș pe lista celor care așteaptă sentința este Dana Vodislav, condamnată deja definitiv într-un alt dosar pentru luare de mită, condamnarea respectivă ținând-o în spatele gratiilor și în arest la domiciliu și mai mult decât pe ceilalți inculpați. Lista este completată de Elena Dinică Băltărețu, implicată și în politica locală inclusiv în perioada în care avea probleme cu legea, ea fiind judecată împreună cu fiul său, Vasile Virgil Dinică Băltărețu. Sentința îi vizează și pe Rodica Lehner, Vasile Silian, Elena Liliana Răcman și Elena Valentina Oprișor.

Anchetatorii susțin că medicii au eliberat mii de fișe medicale folosite de gorjeni pentru a obține permisul de conducere sau pe cel de vânătoare fără ca persoanele solicitante să fi fost consultante. Parafele medicilor erau puse pe fișe contra unor sume de bani, tariful fiind de 85 de lei, în actele cabinetelor medicale solicitanții figurând ca prezenți la consultul pentru care făcuseră solicitarea. Ofițeri sub acoperire au muncit luni bune la cazul respectiv, în 2013 ei venind la Târgu Jiu și urmând toate etapele unor cursanți ai școlilor de șoferi din oraș pentru a putea proba acuzațiile ce au fost formulate mai târziu la adresa inculpaților. Medicii au avut parte în 2013 și de percheziții de amploare, de la domiciliile lor fiind ridicate atunci de către mascați și sume mari de bani, dar și bijuterii.

Vizualizări: 1,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: