Medicii din Târgu Jiu, primii la vaccinarea antigripală

Circa jumătate dintre salariații Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu vor să se vaccineze împotriva gripei. Conducerea spitalului a solicitat la Direcția de Sănătate Publică Gorj dozele necesare pentru imunizarea personalului medical.

Cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au posibilitatea să-și facă vaccinul antigripal fără niciun cost. În unitate au ajuns deja aproape o sută de doze, care au fost distribuite pe secțiile ATI I, ATI II, Neonatologie și Boli Infecțioase. „Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a solicitat pentru anul 2017, pentru salariații săi, un număr de 400 de doze, din care am primit 91 până în acest moment. Le-am distribuit pe câteva secții ale spitalului nostru, urmând ca după 15 noiembrie, termen final 30 noiembrie, să primim diferența de doze de la Direcția de Sănătate Publică. Nu este târziu, este chiar termenul optim. Până la finalul lunii noiembrie, dacă se aplică vaccinul antigripal, din punctul nostru de vedere, este optim și oportun”, a precizat Tiberiu Tătaru, managerul unității spitalicești. 

Medicii îndeamnă pacienții să se imunizeze. „Încă nu am făcut vaccinul antigripal, dar o să-l fac. Îl fac în fiecare an de cel puțin 16 ani. Motivul este riscul de infecție. Într-un loc unde chiar există infecție, gripa este peste tot. Recomandarea nu este doar pentru personalul medical. Şi toți ceilalți pot să-și facă vaccinul. Să meargă la medicul de familie, mai ales cei în vârstă pentru a evita o gripă severă, cu complicații, care uneori la diabetici, la cei fără apărare, poate duce și la deces. La mine a avut efect întotdeauna”, a explicat medicul Daniela Țîr, de la Compartimentul Nefrologie Medicală. Și medicul endocrinolog Ioana Rîcă a spus că își va face vaccinul împotriva celei mai frecvente afecțiuni virale din sezonul rece. 

Vizualizări: 1,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: