Medicii sărbătoresc Ziua Sănătăţii la restaurant

Cadrele medicale din Gorj dar şi autorităţile administrative sărbătoresc astăzi Ziua Mondială a Sănătăţii. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a organizat cu această ocazie o serie de activităţi menite a aduce în faţa populaţiei gorjene importanţa sănătăţii dar şi scopul acestei zile. În această zi vor lucra doar medicii de la Ambulanţă şi Unitatea de Primiri Urgenţe. Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, a declarat că anul acesta va reînvia o veche tradiţie a medicilor, aceea de a petrece această zi la restaurant.

Cadrele medicale din Gorj sărbătoresc ziua sănătăţii prin liber, dar şi printr-o serie de activităţi educative având drept rol conştientizarea importanţei sănătăţii dar şi importanţa îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei. Tocmai din acest motiv, tema zilei de astăzi este „Urbanismul şi sănătatea”. „Ca în fiecare an sărbătorim şi astăzi Ziua Mondială a Sănătăţii cu atât mai mult cu cât anul acesta a căzut atât de aproape de sărbătorile pascale. Tema pregătită anul acesta este legată de schimbările climatice, fenomenele din ultima perioadă dar şi creşterea populaţiei urbane care duce implicit la creşterea riscului de îmbolnăvire. Festivitatea organizată de noi se adresează celor care lucrează în sănătate, este o zi liberă dar se asigură permanenţă la serviciu”, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Festivitatea va începe la ora 12.00 în sala Bibliotecii Spitalului Judeţean după care cadrele medicale, dar şi reprezentanţi ai administraţiei municipale sunt invitate să petreacă la un restaurant din Târgu Jiu. „Noi vom încerca să reînviem anul acesta o tradiţie care nu se mai respectă de ceva ani şi anume să mergem, după festivitatea respectivă, să petrecem la un restaurant din oraş. Este invitat oricine doreşte să ia parte, noi am împărţit deja invitaţii reprezentanţilor administraţiei judeţene aşa că ne aşteptăm să fie alături de noi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, domnul prefect, domnul primar şi mulţi alţii. În cadrul manifestării va avea loc şi o sesiune de referate şi sperăm ca totul să decurgă bine”, a adăugat Marius Boeriu.

De la festivitate nu avea cum să lipsească directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Gheorghe Neaţă, care va fi prezent având implicare directă în organizarea manifestării. „O să fiu prezent în mod evident, se vor împărţi pliante, anul acesta sperăm noi să fie ceva mai spectaculos ca în alţi ani”, a declarat Gheorghe Neaţă.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: