Medicii vor să renunţe la gărzi: Nu muncim neplătiţi!

Medicii gorjeni sunt foc şi pară. A scăzut sporul de gardă, aşa că mulţi dintre ei sunt decişi să renunţe la gărzi. Guvernanţii le interzic cadrelor medicale să aibă sporuri mai mari de 30%.

La spitalul din Târgu Jiu este deja fierbere mare între medici. Aceştia spun că vor renunţa la gărzi pentru că sporul este prea mic, fiind redus acum substanţial.  „Un spor pentru gărzile de sâmbătă şi duminică s-a redus la 50%. Era 100% înainte. În timpul săptămânii, pentru gărzi aveam un spor de 50%. Acum, s-a redus cu 50% şi a rămas doar 25%. Nemulţumirea noastră este foarte mare şi se va discuta la nivel central”, a explicat medicul Gheorghe Stanciu.

Nimeni nu vrea să muncească neplătit, este reacţia altui medic de la Târgu Jiu. „Dacă sporul de gardă va scădea de la 75% la 25%, probabil nu va mai face nimeni decât gărzile obligatorii. Nimănui nu îi convine să muncească fără să fie plătit. A fost o lege gândită să mulţumească toată lumea şi, chipurile, să nu mai plece medicii”, a explicat doctorul Costinel Popescu.

Probleme par să urmeze şi la alte spitale din judeţ. În Târgu Cărbuneşti, de exemplu, directorul Constantin Târziu are deja semnale că medicii de acolo vor renunţa la gărzi. „Am făcut calcule peste calcule şi nu ne putem încadra în această lege privind aplicarea sporului de 30% pe unitate. Rămâne ca zilele următoare să vedem cum dăm sporurile, dacă le vom da la fel sau scăzute. E foarte posibil ca medicii să renunţe la gărzi, dacă lucrurile rămân aşa. Avem colegi care e posibil să renunţe şi să facă patru-cinci gărzi maxim”, a spus Târziu.

Vizualizări: 2,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: