Medicul şef Diţescu: „Secţia de ginecologie de la Sadu are spaţii neconforme”

Şeful secţiei ginecologie din cadrul Spitalului Bumbeşti Jiu, Damian Diţescu, a declarat că secţia pe care o conduce nu are spaţii conform normelor în vigoare. Medicul ginecolog a precizat că a informat în repetate rânduri atât conducerea spitalului, cât şi conducerea primăriei, însă nimeni nu s-a arătat interesat să rezolve această problemă.

Secţia de ginecologie din cadrul Spitalului Bumbeşti Jiu nu are spaţii necesare pentru desfăşurarea actului medical, aşa cum o cer normele. Cu toate acestea, peste 20 de femei aleg lunar să nască în această secţie. Medicul şef Damian Diţescu spune că a cerut în repetate rânduri conducerii spitalului să rezolve această problemă însă fără rezultat. „Secţia ginecologie de la Bumbeşti Jiu nu are spaţiile necesare desfăşurării activităţii în condiţii optime şi conform normelor. Le-am spus, am făcut scris, nu interesează pe nimeni. Am spus şi primarului, şi managerului, dar tot nu interesează pe nimeni. Am semnalat aceste probleme de când s-a reluat activitatea în spitalul Bumbeşti Jiu”, a declarat medicul ginecolog, Damian Diţescu.

Dacă de spaţii duce lipsă, medicul Damian Diţescu nu poate spune acelaşi lucru despre aparatură. Asta deşi mărturiseşte că dotarea din spital se face preferenţial. „Când eram manager s-a dotat pentru toate secţiile în acelaşi mod. Acum dotarea se face preferenţial pentru anumite secţii şi noi nu prea intrăm în calcule. Eu am modernizat spitalul pentru toată lumea, iar aparatură are cât într-o clinică universitară, dar lipsesc nişte spaţii. Atmosfera e plăcută. Cred că avem în jur de 20-30 de naşteri pe lună la spitalul din Bumbeşti Jiu, a crescut faţă de toţi anii de când s-a redeschis”, a mai spus medicul Damian Diţescu.  

Directorul spitalului din Sadu nu a răspuns la telefon pentru a da un punct de vedere pe marginea acestui subiect.

Vizualizări: 7,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: