Mediere între romii din Gorj, în direct pe Facebook

Viorel Costache, un cunoscut lider al romilor, care trăiește în Franța, a încercat sâmbătă seara să medieze pe Facebook conflictul dintre liderii romilor de la Gorj. Acesta a intrat în direct cu avocatul Nicolae Bobu - susținător al unei organizații de romi, UNCR, și membru al PNL Gorj, și Nelu Pavel – susținător al Partidei Romilor și consilier județean ales pe lista PSD. Conflictul a pornit de la protestul organizat la Târgu Jiu de romii lui Nelu Pavel.

Primul luat în direct de Viorel Costache a fost Nicolae Bobu. Acesta a spus că el nu este lider al romilor, ci susținător al echipei conduse de Baldovin Constantin, zis Costinel, reprezentantul etniei din Obreja. Bobu susține că oamenii lui Baldovin au vrut să meargă la protestul din Piața Prefecturii, dar au fost amenințați. „Domnul Pavel a amenințat băieții din cealaltă echipă, că vor răspunde, că vor face, că vor drege. Sunt avocat și vorbesc pe probe. Eu sunt deranjat că oamenii au fost înjurați. Băieții au fost amenințați chiar cu moartea”, a spus Bobu.

Costache l-a întrebat pe Bobu dacă este de acord să se așeze la aceeași masă cu Nelu Pavel, să lucreze împreună. „Să lucreze cu Costinel. Nu-mi place să mă afișez, m-a deranjat că se folosește numele meu”, a spus Bobu. Acesta a spus despre Pavel că e consilier PSD și că are interese politice, uitând să precizeze că și el e liberal.

Pavel: Romii nu sunt ai mei, eu sunt al romilor

„La țigani nu le este frică, sunt manipulați de partide”, a comentat un etnic rom care urmărea disputa pe Facebook. Pavel a intrat și el în direct pe Facebook, unde și-a spus punctul de vedere. „Sunt consilier județean printr-o formă de negociere a PSD cu Partida Romilor. Oricând pot să-mi dau demisia, am făcut prima strategie recunoscută de Consiliul Județean, exemplu de bune practici în toată Oltenia. Nu vreau să mă laud, spun că am o responsabilitate față de semenii mei, să fiu puntea de legătură între autorități și romi. Să dau informația reală către romi, am 24 de filiale, cei mai reprezentativi romi”.

Pavel a spus că, deși are doar 48 de ani, se pregătește să predea ștafeta unor lideri mai tineri: „Dacă mă ține Dumnezeu sănătos, am 15 tineri care vorbesc țigănește, engleză, franceză, cu care am început un curs de perfecționare pe administrație publică, scot o echipă de kamikazi care poate să stea de vorbă și cu țiganii, și cu autoritățile. Apoi mă retrag cu steagul sus”, a spus Pavel.

Liderul romilor s-a scuzat, spunând că este obosit, deoarece a fost la o judecată țigănească: „Azi dimineața la ora 7 am stins necazuri și certuri care era să omoare 20 de țigani. Nu am tihnă. Romii nu sunt ai mei, eu sunt al romilor”.

Vizualizări: 1,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: