Mesaj pentru Maria Constantin. „O aştept înapoi”

Cântăreaţa de muzică populară Maria Constantin este aşteptată la Târgu Jiu. „Dacă în Bucureşti se simte singură ori părăsită de foarte mulţi «prieteni», să vină înapoi la Doina Gorjului, că o primim cu drag”, i-a transmis Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.

Maria Constantin a ajuns la „Doina Gorjului” în anul 2007, după ce fusese marea câştigătoare a Festivalului Naţional „Maria Lătăreţu”. Un lucru pe care prea puţină lume îl cunoaşte este de altfel că artista a absolvit Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, secţia flaut. Familia Mariei Constantin este una de muzicieni, tatăl acesteia fiind unul dintre cei mai vechi instrumentişti ai Doinei Gorjului. „Ilie Constantin a cântat la fluier, caval, ocarină, cimpoi şi alte instrumente de suflat. De asemenea, fratele Mariei, Iliuţă Constantin, este unul din instrumentiştii de frunte ai Doinei Gorjului şi cântă în special la clarinet”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul ansamblului. „Maria Constantin este un real talent şi, pe lângă vocea foarte bună, are marele avantaj că ştie şi teorie muzicală”, mai spune directorul Porumbel.

Intrase în cea mai bună familie de lăutari

Maria Constantin a părăsit „Doina Gorjului” în anul 2014. „La prima căsătorie, este adevărat, intrase într-una dintre cele mai bune familii de lăutari gorjeni, familia Tapotă Lătăreţu. De ce nu a rămas alături de Ciprian, este problema ei”, a spus Gheorghe Porumbel. Directorul ansamblului profesionist l-a adus în discuţie şi pe Marcel Toader, cel de-al doilea soţ al Mariei Constantin, de care divorţează acum. „Nu ştiu ce a gândit Maria când a acceptat să alcătuiască o familie cu el, probabil Marcel Toader i-a deschis nişte uşi, doar atât, căci Slavă Domnului, Maria are suficiente calităţi de artistă adevărată”, a declarat Gheorghe Porumbel.

Vizualizări: 9,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: