Mesaj pentru primarii care se plâng de bani

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că a primit bani pentru a asigura programul lapte şi corn în şcoli, dar şi pentru funcţionarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Cosmin Popescu le-a atras atenţia primarilor care se plâng că au rămas fără bani să gestioneze fondurile cu mai multă responsabilitate. „A apărut un singur act normativ, ordonanţa 63 prin care la nivelul fiecărui UAT şi Consiliu Judeţean s-au alocat sume pentru asistenţă socială şi pentru segmentul lapte, corn şi fructe. Pentru Consiliul Judeţean s-au alocat 4,1 milioane lei din care 1,1 milioane pentru sistemul de protecţie al copilului, 1,6 milioane pentru susţinerea centrelor pentru persoanele cu handicap şi 1,2 milioane pentru programul din şcoli”, a declarat Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

Întrebat dacă primarii să mai aştepte o nouă rectificare, Cosmin Popescu a ţinut să le amintească edililor că trebuie să fie mai responsabili în cheltuirea banului public „Este o regulă care spune că la întocmirea bugetului local la nivelul fiecărei primării se ţine cont şi prioritate are funcţionarea. Cred că au avut în vedere acest lucru şi de asemenea să aibă în vedere veniturile reale pe care le încasează. Eu vă spun că n-o să fie probleme”, a spus Cosmin Popescu, şeful CJ Gorj. 

Vizualizări: 1,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: