Mesajul dramatic al unui miner: Ne ducem acasă în sicrie

Dialog dramatic între un miner din Complexul Energetic Oltenia și un lider sindical aflat în studioul unei televiziuni din Gorj. Angajatul carierei Jilț Sud a intervenit telefonic la Tele 3 pentru a le cere liderilor sindicali să intervină pe lângă administrație pentru angajarea unor medici cardiologi, care să verifice temeinic starea de sănătate a minerilor. Asta după ce doi salariați au decedat la interval de câteva zile, făcând infarct la serviciu. “Hai să propunem la administrația asta să ne facă un cabinet medical pentru oamenii ăștia care mor în cariere. Să facă un cabinet cu un doctor cardiolog bun, cu aparatură bună. La câți bani se investesc în CEO-ul ăsta, se poate aduce un cardiolog”, a spus salariatul.

Acesta a fost dezamăgit să afle de la Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud, că administrația are alte intenții. “Ce să înființăm, că acum o lună sau două a fost propunere să desființăm și ce avem”, i-a transmis liderul sindical.

Concluzia salariatului a fost tristă. “Să desființăm și ce avem? Înseamnă că suntem cu un picior în groapă și cu unul afară. Dacă în situația asta am ajuns, să murim pe capete...”, a spus angajatul, adăugând că “oamenii au o vârstă și vor să apuce o pensie, nu să se ducă acasă în sicrie”. (A.M.)

Vizualizări: 5,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: