Mesajul lui Narcis Daju către minerii care acceptă omagii de la Călinoiu

Minerii și energeticienii care au fost în marș 300 de kilometri pe traseul Rovinari - București fac un gest șocant. Acceptă public să fie premiați de președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, pe care l-au arătat ani la rând cu degetul ca fiind complicele lui Ciurel la distrugerea CE Oltenia. Jurnalistul Narcis Daju, până azi un susținător al grupului de protestatari, le-a adresat un mesaj dur pe facebook.

MESAJUL LUI NARCIS DAJU

I-am respectat și i-am susținut cât timp au colecționat, cu demnitate, flegmele și injuriile lui Călinoiu. Acum, când se gudură la picioarele lui, mândri să-i primească omagiile, peste flegmele încă proaspete, nu pot fi decât dezgustat, și stupefiat.
Ani de zile ei au apărat Complexul Energetic Oltenia și s-au opus celor care au dorit falimentarea celei mai mari companii de stat din România.
Le-am fost alături, atât cât am putut, ducându-i, nu de puține ori, și în platourile ...unor televiziuni centrale.
Împărtășind aceleași idei cu ei, și crezând în dreptate și adevăr, am fost târât prin săli de judecătorii și tribunale.
În ultima seară a Marșului Disperării, i-am văzut la Realitatea TV aproape îndumnezeiți prin sacrificiul fiecăruia dintre ei, vorbind clar, tare și răspicat despre drama unei întregi regiuni. Trebuie căutat cu mulți ani în urmă pentru a găsi un moment similar, în care Gorjul să fi fost reprezentat la un asemenea nivel, cu atâta eroism și cu atâta forță.
Așa cum i-am susținut până astăzi, strict din convingere, la fel mă văd nevoit acum să-mi exprim DEZGUSTUL și STUPEFACȚIA față de intenția lor de a se prezenta în joia mare, în fața lui Ion Călinoiu, care dorește să-i omagieze, după ce ani în șir le-a împărțit tone de flegme, dimpreună cu Ciurel și cu alții.
În acest fel, Pirvulescu Dumitru, Manu Tomescu, Doru Craete, Constantin Mitrescu, Nelu Roșca, Cristi Ladaru si ceilalți compromit toate lucrurile bune de până acum.
Ei au oferit ani în șir, gorjenilor, un model de rezistență, de luptă și de normalitate în raport cu comunismul și cu mafia din Gorj. Odată însămânțați cu omagiile lui Călinoiu, ei ajung la același nivel cu alți miruiți, gen Căldărușe și alții. Și vor fi priviți asemeni lor.
E ca și cum eu m-aș angaja consilier la Călinoiu, și-aș motiva public că stai domn'e așea, stai oțârâșică să vorbim icișea, că io, domn'e, io, cum să vă zic, io sunt consilier la Consiliul Județean, domn'e, nu la Călinoiu.

Vizualizări: 4,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: