Micuța artistă din Rovinari, răpusă de boală

Doliu de Paști în familia micuței artiste din Rovinari, intrată în comă înainte de sărbători, din cauza unei encefalite acute. Ana Maria Gheorghițoaia avea numai 10 ani. Micuța era extrem de talentată, luase mai multe premii la concursuri și filmase primul videoclip cu o televiziune locală.

Prietenii familiei sunt șocați și o plâng pe micuță pe pagina de socializare.

Fata a început să se simtă rău la sfârșitul lunii martie. Părinții au dus-o la medicul de familie care i-a prescris un tratament pentru viroză respiratorie. A mers acasă după care s-a simțit din ce în ce mai rău. În data de 2 aprilie, copila s-a prezentat la Camera de Primiri Urgențe de la Spitalul Rovinari.

De aici a fost transferată la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

”Era confuză. Au chemat infecționistul, au chemat neurologul. A fost dusă pe ATI, a făcut convulsii tonico-clonice, cu febră 39, și după aceea s-a stabilit să fie transferată la București, la ”Marie Curie”. Am înțeles că, deocamdată, starea este staționară. Este tot în comă, dar foarte multe nu știm. A fost o suspiciune de encefalită, cu lichid clar. Ulterior s-a stabilit că este o encefalită acută”, a precizat  joi, cu câteva zile înainte de deces, Larisa Panduru, medic în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Micuța a fost transferată la spitalul Marie Curie din București, unde s-a stins din viață sâmbătă.

Vizualizări: 17,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: