Miercuri, primele preavize la CEO. Termenul pentru plecări voluntare, prelungit!

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe, a declarat că lista nominală cu angajaţii care vor fi disponibilizaţi nu este gata deoarece termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din companie a fost prelungit. CE Oltenia a notificat recent Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Gorj anunțând că aceste concedieri vor avea loc în mai-iunie, deci mai târziu cu o lună față de data stabilită inițial. Miercuri, 26 aprilie, va fi prima zi de preaviz pentru o parte din personal.

Compania energetică găsește cu greu cele o mie de persoane care să plece din companie. Ultima comunicare la AJOFM Gorj arată că a crescut numărul de muncitori care părăsesc CEO. „Am primit o notificare de la CE Oltenia, în data de 19 aprilie, prin care spune că va disponibiliza 1000 de persoane, din care 690 de muncitori și 310 TESA-operativi, iar perioada plecărilor va fi mai-iunie 2017”, a spus Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

Concedierile afectează activitatea CEO

Gabriel Căldărușe a declarat la TV Sud că listele nu au fost definitivate și că termenul de depunere a cererilor pentru plecări voluntare a fost prelungit. „Cred că nu s-a atins acel număr de 1.000 de oameni“, a declarat Căldărușe. De asemenea, miercuri ar putea fi prima zi de preaviz pentru o parte din salariați. „Miercuri e posibil să fie prima zi de preaviz, dar nu la toți salariații, pentru că vor fi mai multe etape. Începând cu 25 mai se va întrerupe raportul de muncă cu CE Oltenia, în cazul unor salariați“, a declarat Gabriel Căldărușe.

Liderul sindical spune că CE Oltenia va ajunge în situația în care nu va putea funcționa. „Așteptăm să vedem noua formă de organizare. Am văzut soluții de genul: nu există număr de salariați, oprim excavatoare sau anumite de excavatoare să lucreze la un schimb sau două. Nu este o soluție. E o soluție pentru anul acesta, dar pune în pericol funcționarea companiei în anul următor. Înseamnă să rămâi fără fronturi de lucru, fără cărbune“, a spus Căldărușe.

Vizualizări: 5,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: